Запис Детальніше

Інтелектуальні програмні засоби квазісемантичного способу в науково-освітньому сегменті електронного інформаційного простору України

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Інтелектуальні програмні засоби квазісемантичного способу в науково-освітньому сегменті електронного інформаційного простору України
 
Subject пошук інформації
пертинентність пошуку
семантичний пошук інформації
квазісемантичний пошук інформації
інформаційно-пошукові системи
системи семантичного способу
системи квазісемантичного пошуку
 
Description Об’єкт досліджень – пошукові та інформаційно-пошукові системи семантичної спрямованості, орієнтовані, на пошук науково-освітньої інформації.
Метою роботи є створення науково-технічних засад щодо реалізації сучасного рівня інформаційного забезпечення наукових та освітніх установ, а також підвищення реальної ефективності загальнодержавного електронного інформаційного простору.
В роботі досліджені особливості пошуку науково-технічної інформації та визначено коло проблем, які постають при виконанні такого пошуку, зокрема, проблема недостатньої пертинентності пошуку. Для рішення цієї та ряду інших проблем була запропонована концепція квазісемантичного пошуку.
Розроблена структурно-алгоритмічна організація системи квазісемантичного пошуку, компонентами якої є редактор пошукового запиту, лінгвістична база знань, пошукові агенти, пошуковий механізм та засоби ранжування результатів пошуку.
Запропоновані підходи були втілені в прототипи відповідних програмних модулів, для яких було виконано дослідну експлуатацію, що експериментально підтвердила ефективність розроблених підходів.
 
Contributor Дичка І.
 
Date 2012-03-05T14:19:23Z
2012-03-05T14:19:23Z
2009
 
Type Technical Report
 
Identifier КВНТД I.1 01.05.03
№ держреєстрації 0107U000694
Д/б №2003-п
Інтелектуальні програмні засоби квазісемантичного способу в науково-освітньому сегменті електронного інформаційного простору України : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. І. Дичка. - К., 2009. - 233 л. + CD-ROM. - Д/б №2003-п
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1563
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.