Запис Детальніше

Розроблення ефективних ресурсозберігаючих кавітаційних засобів для очищення стічних вод

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розроблення ефективних ресурсозберігаючих кавітаційних засобів для очищення стічних вод
 
Subject технологія
обладнання
кавітація
очищення
стічні води
 
Description Об'єкт дослідження — процеси очищення стічних вод, зокрема, забруднених нафтопродуктами.
Мета роботи — апаратурне оформлення процесу очищення стічних вод, зокрема, забруднених нафтопродуктами, на основі узагальнених досліджень комплексного використання виникаючих супутніх фізичних явищ при комбінованому застосуванні механічних і гідромеханічних методів очищення стічних вод, а також розроблення високоефективного диспергуюче-змішуючого енерго-та ресурсозберігаючого технологічного обладнання для їх реалізації.
Метод дослідження — теоретичні і експериментальні дослідження.
У звіті розглянута одна із актуальних проблем хімічної технології, а саме дослідження інтенсифікації процесів очищення стічних вод, зокрема, забруднених нафтопродуктами.
Описано розроблене високоефективне диспергуюче-змішуюче енерго-та ресурсозберігаюче технологічне обладнання на основі узагальнених досліджень комплексного використання механічних і гідромеханічних методів очищення стічних вод, зокрема, забруднених нафтопродуктами. Наводяться результати досліджень ефективності нейтралізації стічних вод теплових електростанцій за допомогою кавітаційних технологій, очищення стічних вод від нафтопродуктів, а також ефективність використання ресурсозберігаючої ультразвукової технології для освітлювання стічних вод і зневоднення осадів целюлозно-паперового виробництва. Надана санітарно-гігієнічна оцінка очищеній стічній воді та осаду, що утворюється, у тому числі розглянуті енергетична цінність та можливість утилізації осаду.
Наприкінці звіту наведені висновки та перелік посилань.
 
Contributor Булгаков Б.
 
Date 2012-03-06T12:02:11Z
2012-03-06T12:02:11Z
2009
 
Type Technical Report
 
Identifier Код КВНТД І.2 15.17.21
№ держреєстрації 0108U001350
Д/б №2150-п
Розроблення ефективних ресурсозберігаючих кавітаційних засобів для очищення стічних вод : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Б. Булгаков. - К., 2009. - 108 л. + CD-ROM. - Д/б №2150-п
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1572
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.