Запис Детальніше

Розробити ефективні конструкційно-теплоізоляційні ніздрюваті матеріали на основі багатотоннажних відходів металургійного виробництва для огороджуючих конструкцій з підвищеним коефіцієнтом теплового опору

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробити ефективні конструкційно-теплоізоляційні ніздрюваті матеріали на основі багатотоннажних відходів металургійного виробництва для огороджуючих конструкцій з підвищеним коефіцієнтом теплового опору
 
Subject ніздрюватий бетон
твердіння в нормальних умовах
портландцемент
міцність при стиску
шлаколужні в'яжучи
наповнювач
заповнювач
зона контакту
скляні волокна
стінова панель
 
Description Розробити ефективні конструкційно-теплоізоляційні ніздрюваті матеріали на основі багатотоннажних відходів металургійного виробництва для огороджуючих конструкцій з підвищеним коефіцієнтом теплового опору”, 146 с., 39 табл., 19 рисунків, 92 джерела.
Мета досліджень полягає у встановленні закономірностей формування структури ніздрюватих композицій на основі неорганічних в'яжучих з використанням газоутворювачів та піноутворювачів, вивчення впливу виду неорганічного в'яжучого, умов твердіння, деформацій зсідання та наявності армуючих компонентів на кінцеву міцність композицій.
Розроблено наукові засади створення принципово нової технології виробництва ефективних ніздрюватих композицій на основі встановлених взаємозв'язку хімічного і мінералогічного складу неорганічних в'яжучих, які використовуються для виготовлення бетонів ніздрюватої структури, та кінцевих експлуатаційних характеристик готового продукту. Дослідження впливу основних параметрів технологічної обробки, кількісного та якісного складу сировинних сумішей, явищ, які супроводжують процес формування кінцевої структури композиції на їх міцність, деформативність, паропроникненість та теплопровідність.
Методи дослідження: фізико – механічні випробування, розрахункові методи, рентгеноструктурний та диференційно-термічний методи аналізу.
Результати НДР: розроблена технологія виробництва ніздрюватого бетону яка дозволяє отримувати ефективні конструкційно-теплоізоляційні ніздрюваті матеріали на основі багатотоннажних відходів металургійного виробництва, використання яких дозволить суттєво підвищити коефіцієнт теплоізоляції огороджуючих конструкцій до 2,4 – 2,8 (м²·К)/Вт при їх товщині в межах 360 – 500 мм, відмовитися при їх виробництві від використання високоенергоємних процесів, пов'язаних з автоклавною обробкою, параметри якої в традиційних технологіях знаходяться в температурному інтервалі від 178 до 195°С, повністю вимовитися при їхньому виробництві від використання традиційних енергоємних в'яжучих на основі портландцементу, замінивши його на багатотоннажні відходи металургійних виробництв.
 
Contributor Пащенко Є.
 
Date 2012-03-06T12:15:17Z
2012-03-06T12:15:17Z
2009
 
Type Technical Report
 
Identifier КВНТД I.2 19.23.05
№ держреєстрації 0107U000963
Д/б №2033-п
Розробити ефективні конструкційно-теплоізоляційні ніздрюваті матеріали на основі багатотоннажних відходів металургійного виробництва для огороджуючих конструкцій з підвищеним коефіцієнтом теплового опору : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Є. Пащенко. - К., 2009. - 146 л. + CD-ROM. - Д/б №2033-п
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1573
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.