Запис Детальніше

Моделювання та оптимізація структурно-хімічних складових суперконденсаторів з метою покращення їх питомих характеристик

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Моделювання та оптимізація структурно-хімічних складових суперконденсаторів з метою покращення їх питомих характеристик
 
Subject конденсатори подвійного електричного шару
суперконденсатори
апротонні електроліти
гелеподібні електроліти
активоване вугілля
 
Description Звіт є заключним по темі „Моделювання та оптимізація структурно-хімічних складових суперконденсаторів з метою покращення їх питомих ха-рактеристик” (шифр 2034Ф), яка виконувалась на кафедрі фізичної хімії хімі-ко-технологічного факультету Національного технічного університету Укра-їни „КПІ” у відповідності до наказу МОН України № 732 від 24.10.2006 р., наказ НТУУ "КПІ" № 2-248 від 29.12.2006 р. Керівник НДР: зав. НДЛ МНЕС кафедри фізичної хімії, кандидат хімічних наук В.Ізотов.
Об’єкти дослідження – високопористі вугільні матеріали, органічні електроліти на основі апротонних розчинників та гелеподібні електроліти на основі аеросилів.
Метою даної НДР було: створення теоретичної моделі, що відображає закономірності процесів дифузії органічного електроліту в нанопорах та транспортних каналах вугільного електродного матеріалу, а також проведен-ня оптимізації структурно-хімічних складових суперконденсаторів для по-кращення їх питомих характеристик, перш за все, для збільшення питомої потужності до 5-6 кВт/кг.
Методи дослідження – електрохімічні (циклічна вольтамперометрія, кондуктометрія, гальваностатичне циклювання), ядерної магнітної релакса-ції.
Встановлені закономірності впливу нанопористої структури вугільного матеріалу, структури транспортних каналів та фізико-хімічних властивостей електроліту на параметри суперконденсаторів. Одержані порівняльні дані поведінки гелеподібних та рідких органічних електролітів в широкому діапазоні концентрацій і температур та порівняльні дані про продукти термо- і електророзкладу рідких і гелеподібних електролітів. Одержані дані про фа-радеєвські процеси, що протікають на межі розподілу вугільний елект-род/електроліт і є причиною саморозряду суперконденсатора. Розроблена те-оретична модель, що описує процеси дифузії в нанопорах та транспортних каналах активованого вугільного матеріалу.
За результатами роботи опубліковано 4 статті, 3 тези доповідей та отримано 1 патент на винахід.
 
Contributor Ізотов В.
 
Date 2012-03-06T12:34:16Z
2012-03-06T12:34:16Z
2009
 
Type Technical Report
 
Identifier код КВНТД І. 1 02.00.04
№ держреєстрації 0107U002326
Iнв.№ 0209U010493
Д/б №2034-ф
Моделювання та оптимізація структурно-хімічних складових суперконденсаторів з метою покращення їх питомих характеристик : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Ізотов. - К., 2009. - 93 л. + CD-ROM. - Д/б №2034-ф
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1574
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.