Запис Детальніше

Дослідження методів розвитку творчої особистості

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження методів розвитку творчої особистості
 
Subject творчість
мислення
розвиток творчої особистості
 
Description Об’єктом дослідження даної роботи є особистість, різні сторони свідомості й творчості, такі, як спостережливість, пам’ять, краса й інші; глибинні процеси свідомості протікающі в процесі творчості; природа мислі і її зв’язок з процесом творчості; механізми синтезу і формування моделі явища.
Метою роботи є розробка на основі виконаних досліджень і узагальнення існуючих напрацювань, теоретичних основ формування творчої особистості, особливих методів розвитку творчої особистості. Пропонується змінити самі принципи формування творчого потенціалу суспільства. Для цього в школах головним напрямком уважати формування і розвиток творчої свідомості. Відтак – творчої особистості.
Розроблено комплексну методику навчання, яка включає систему розвитку спостережливості і мислення творчої особистості, а також механізми навчання і покрокового формування «справжніх знань». Розроблена методика предзначена не для запоминання тексту, а на розвиток у творчої особистості навиків визначення присутнього в тексті знання. Вона також побудована з урахуванням психологічних особливостей сприйняття матеріалу учнем на кожному кроці методики. Запропонована методика навчання включає три основні блоки. У залежності від рівня навчающихся, повнота наповнення блоків може відрізнятися. Використання методики дозволяє виявляти не тільки основну інформацію й мислі, а й основне знання і навички його формулювання. Розглянуті методи активізації творчих здібностей і формування творчої особистості.
 
Contributor Новіков Б.
 
Date 2012-03-06T13:29:42Z
2012-03-06T13:29:42Z
2009
 
Type Technical Report
 
Identifier Код КВНТД ІІ.2 27. 00. 09
№ держреєстрації 0107U0000981
Д/б №2037-ф
Дослідження методів розвитку творчої особистості : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Б. Новіков. - К., 2009. - 119 л. + CD-ROM. - Д/б №2037-ф
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1577
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.