Запис Детальніше

Розробка моделей, алгоритмів та програмного комплексу для аналізу та оптимізації комп'ютерних мереж з технологією MPLS

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка моделей, алгоритмів та програмного комплексу для аналізу та оптимізації комп'ютерних мереж з технологією MPLS
 
Subject мережі з технологією MPLS
якість обслуговування
класи сервісу
трафік-інжинірінг
розподіл потоків і вибір пропускних спроможностей
показники живучості
аналіз та синтез мереж MPLS
 
Description У підсумковому звіті розглянуті й досліджені теоретичні і практичні питання розробки нових математичних моделей і алгоритмів для аналізу та оптимізації функціональних характеристик та живучості комп’ютерних мереж з технологією MPLS, а також структурного синтезу мереж при обмеженнях на показники якості та живучості..
Розроблено математичну модель та алгоритм вибору пропускних спроможностей (ПС) каналів зв’язку.
Створено нові моделі і алгоритми маршрутизації та розподілення потоків різних категорій сервісу для комп’ютерних мереж з технологією MPLS.
Розроблено математичну модель та алгоритм вирішення комбінованої задачі вибору пропускних спроможностей і розподілення потоків (ВПС РП).
Введено показники живучості комп’ютерних мереж з технологією MPLS. Сформульовано задачу вибору показників живучості комп’ютерних мереж з технологією MPLS і розроблено алгоритм її вирішення, який базується на спеціально розробленому алгоритмі знаходження максимального потоку.
Сформульовано та формалізовано задачу структурного синтезу мереж з технологією MPLS по критерію мінімальної вартості при обмеженнях на показники якості обслуговування і розроблено генетичний метод синтезу.
Сформульовано та формалізовано задачу оптимізації структури мереж з технологією MPLS при обмеженнях на показники живучості та розроблено алгоритм її вирішення.
Досліджено залежність вартості мережі від вхідного навантаження в мережу та обмежень на середній час затримки для різних класів сервісу в задачі структурного синтезу. Досліджено вплив методу побудови початкової структури на результати подальшої оптимізації структури, а також залежність структури та вартості мережі від характеру зростання питомих вартостей каналів зв’язку в залежності від пропускної спроможності.
На основі запропонованих моделей та методів розроблено проблемно-орієнтований інструментальний програмний комплекс MPLS NetBuilder для аналізу і синтезу мереж з технологію MPLS.
 
Contributor Зайченко Ю.
 
Date 2012-03-14T16:24:55Z
2012-03-14T16:24:55Z
2009
 
Type Technical Report
 
Identifier Реєстраційний № 0107U002219
Код КВНТД I.2 12.13.13
Д/б №2002-п
Розробка моделей, алгоритмів та програмного комплексу для аналізу та оптимізації комп'ютерних мереж з технологією MPLS : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Ю. Зайченко. - К., 2009. - 273 л. + CD-ROM. - Д/б №2002-п
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1598
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.