Запис Детальніше

Інтелектуальні багаторівневі бортові системи збору та обробки експерементальних даних

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Інтелектуальні багаторівневі бортові системи збору та обробки експерементальних даних
 
Subject стандарт IEEE 1451
багаторівневі мережі
віртуальний модуль
апаратно-програмні засоби
інтелектуальний датчик
корекція характеристики перетворення
 
Description Об’єкт дослідження – методи і засоби реалізації інтелектуальних багаторівневих систем збору та обробки експериментальних даних.
Мета роботи – створення апаратних та програмних засобів інтелектуальних багаторівневих систем збору та обробки експериментальних даних на основі інтелектуальних датчиків з використанням структурно-алгоритмічних методів підвищення їх точності.
Метод дослідження – теоретико експериментальний на основі аналізу та синтезу апаратного та програмного забезпечення інтелектуальних багаторівневих систем збору та обробки експериментальних даних.
Розроблено структурні схеми, алгоритми роботи та принципові схеми засобів першого рівня віртуальних вимірювальних модулів відповідно до групи відкритих стандартів IEEE 1451 як інформаційно-вимірювальної системи на основі віртуальних датчиків для вимірювання параметрів дизельних двигунів. Розроблено програмне та алгоритмічне забезпечення засобів першого рівня віртуальних вимірювальних модулів на основі структурно-алгоритмічних методів підвищення точності первинних вимірювальних перетворювачів (вимірювальних каналів інформаційно-вимірювальної системи). Розроблено принципові схеми та програмне забезпечення технічних засобів другого рівня віртуальних вимірювальних модулів з застосуванням поширених цифрових інтерфейсів. Розроблено принципові схеми апаратних засобів третього рівня віртуальних вимірювальних модулів та їх програмне забезпечення. Проведено макетування та перевірку окремих вузлів багаторівневої системи збору та обробки експериментальних даних. Розроблено апаратно-програмне забезпечення макетів автоматизованого робочого місця, здійснено його налагодження. Запропоновано методику синтезу алгоритмів корекції характеристики перетворення вимірювальних каналів. Проаналізовано математичні моделі, використання яких дозволяє синтезувати алгоритм корекції з метою зменшення похибки нелінійності вимірювального каналу.
Результати роботи впроваджені в навчальний процес кафедри автоматизації експериментальних досліджень НТУУ "КПІ" при викладанні дисциплін "Мікропроцесорні системи", "Комп’ютерні засоби вимірювань", розроблено нові лабораторні практикуми для дисциплін "Багаторівневі системи обробки інформації", "Обчислювальні мережі".
 
Contributor Літвіх В.
 
Date 2012-03-14T16:32:57Z
2012-03-14T16:32:57Z
2009
 
Type Technical Report
 
Identifier № держ. реєстрації 0107U001694
Код КВНТДІ I.2 12.11.16
Д/б №2006-п
Інтелектуальні багаторівневі бортові системи збору та обробки експерементальних даних : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Літвіх. - К., 2009. - 202 л. + CD-ROM. - Д/б №2006-п
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1599
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.