Запис Детальніше

Розробка принципів створення надмалих космічних апаратів дистанційного зондування землі та дослідження навколоземного простору

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка принципів створення надмалих космічних апаратів дистанційного зондування землі та дослідження навколоземного простору
 
Subject космічний апарат
супутник
система орієнтації та стабілізації
фільтр калмана
бортовий комп'ютер
система зв'язку
сонячна батарея
система енергоживлення
система терморегулювання
 
Description Об‘єкт дослідження: надмалі космічні апарати.
Мета роботи: розробка принципів створення надмалих космічних апаратів, призначених для дистанційного зондування Землі та дослідження навколоземного простору.
Методи досліджень, які використовувалися для вирішення поставлених у роботі задач, – це методи теоретичної механіки, систем автоматичного керування, фізики твердого тіла, інформатики та зв’язку, цифрового моделювання на ПЕОМ.
Розглянуто концептуальні питання використання та створення малих супутників. Виконано огляд сучасного стану розробки малих (університетських) супутників, в тому числі їх функціональних можливостей, схемно-технічних та конструктивних рішень. Визначено напрями подальшого вдосконалення ключових систем мікросупутників (систем орієнтації, навігації та управління рухом, систем енергопостачання та терморегулювання), та конструктивних рішень.
Сформульовано вимоги до малих супутників щодо їх використання в науково-освітніх програмах. Розроблено схемно-технічне рішення мікросупутника в цілому та окремих його підсистем, проведені необхідні розрахунки та моделювання, розроблений загальний вигляд мікросупутника, проведені експериментальні дослідження окремих складових мікросупутника.
Показана доцільність використання в якості корисного навантаження запропонованих нових розробок (фотоперетворювачі на основі нанопористого кремнію, теплові труби, теплові захисні екрани, теплові покриття, маховичні двигуни), які використовуються в супутнику як робочі елементи та системи, з точки зору перевірки впливу навколишнього середовища на їх функціонування.
Обгрунтована концепція віртуальної лабораторії космічних досліджень як шлях комплексного поєднання космічних експериментів та підготовки наукових кадрів.
Результати роботи можуть бути використані в науково-дослідних, проектних установах, які розробляють космічні системи, та в навчальних закладах, в яких готують спеціалістів за відповідною тематикою.
 
Contributor Рижков Л.
 
Date 2012-03-22T17:15:02Z
2012-03-22T17:15:02Z
2009
 
Type Technical Report
 
Identifier № держреєстрації 0108U000515
КВНТД І.2 11.07.02
Д/б №2155-п
Розробка принципів створення надмалих космічних апаратів дистанційного зондування землі та дослідження навколоземного простору : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Л. Рижков. - К., 2009. - 421 л. (Ч.1 + Ч.2 + Ч.3) + CD-ROM. - Д/б №2155-п
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1623
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.