Запис Детальніше

Розробка системи керування онкологічних захворювань за методом фотодинамічної терапії

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка системи керування онкологічних захворювань за методом фотодинамічної терапії
 
Subject фотодинамічна терапія
онкологічні захворювання
гіперфлав
світловипромінюючі діоди
оптичний дистальний інструмент
фотодинамічна доза
 
Description Об`єкт дослідження або розробки – система лікування онкологічних захворювань за методом фотодинамічної терапії (СЛОЗ-ФДТ).
Мета роботи - розробка базових принципів та технічних рішень сучасної медичної технології лікування онкологічних захворювань органів людини різноманітної локалізації за методом фотодинамічної терапії з використанням вітчизняного фотосенсибілізатора Гіперфлав.
Методи дослідження - методи структурного, порівняльного та морфологічного аналізу; методи експериментальних досліджень; методи математичного моделювання; методи чисельного та об’єктного програмування; методи САПР та макетування.
Актуальність роботи полягає у нагальній потребі впровадження в клінічну практику закладів охорони здоров`я України новітньої медичної технології лікування онкологічних захворювань за методом ФДТ.
Обгрунтовані вимоги до структурної схеми та складу клінічної системи лікування онкологічних захворювань за методом фотодинамічної терапії. Проведений аналіз характеристик фотосенсибілізаторів для фотодинамічної терапії, в тому числі вітчизняного фотосенсибілізатора Гіперфлав (виробник – ЗАТ «НВЦ Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», м. Київ). Досліджені оптичні властивості надлюмінісцентних світловипромінюючих діодів щодо можливості їх використання в апаратурі для флуоресцентної діагностики та фотодинамічної терапії онкологічних захворювань. Розроблена фізико-математична модель процесу фотодинамічної терапії, що включає модельне представлення структури біотканини, оцінку параметрів процесу фотодинамічної терапії в залежності від типу оптичного дистального інструмента. Розроблена інженерна методика розрахунку параметрів процесу фотодинамічної терапії, що включає оцінку вихідних параметрів фотодинамічної терапії в залежності від типу оптичного дистального інструмента та параметрів фотосенсибілізатора. Розроблений алгоритм та інтерфейс програмного забезпечення планування процесу фотодинамічної терапії. Розроблена принципова електрична схема керування багатоканального джерела випромінювання для фотодинамічної терапії. Розроблена конструкторська документація на макетний зразок системи. Створений лабораторний макет системи лікування онкологічних захворювань за методом фотодинамічної терапії. Розроблені проекти Пропозиції та Медико-технічних вимог на клінічну систему лікування онкологічних захворювань за методом фотодинамічної терапії.
Створені технічні передумови для виготовлення дослідного зразка клінічної системи лікування онкологічних захворювань за методом фотодинамічної терапії при безпосередній участі ЗАТ «НВЦ Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» (Київ), що є розробником та виробником вітчизняного фотосенсибілізатора Гіперфлав.
 
Contributor Денисов М.
 
Date 2012-03-27T16:25:27Z
2012-03-27T16:25:27Z
2009
 
Type Technical Report
 
Identifier № держреєстрації 0108U000913
КВНТД I.2 12.11.17
Д/б №2151-п
Розробка системи керування онкологічних захворювань за методом фотодинамічної терапії : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. М. Денисов. - К., 2009. - 92 л. + рисунки + CD-ROM. - Д/б №2151-п
http://library.kpi.ua:8080/handle/123456789/1633
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.