Запис Детальніше

Розширення функціональних можливостей електрично настроюваних твердотільних фільтрів

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розширення функціональних можливостей електрично настроюваних твердотільних фільтрів
 
Subject смуго-пропускаючий фільтр
мікросмужечний резонатор
варикап
резонансна частота
діапазон перестройки
амплітудно-частотна характеристика
добротність
 
Description Звіт про НДР: .201.с., 80 рис., 39 табл., 96 джерел.
Об'єкт дослідження – мікрохвильові твердотільні фільтри з електричною настройкою частоти для систем телекомунікації.
Метою НДР є розробка нового підходу побудови перестроюваних фільтрів з розширеними функціональними можливостями. В НДР використано метод теорії чутливості перестроюваних резонаторів і метод експериментального дослідження.
Створено експериментальні зразки фільтрів, які за своїми характеристиками перевершують найкращі світові аналоги: втрати фільтра зменшено в 1,8 раза (з 9 дБ до 5 дБ); смуга перестройки розширена з 56% до 70%; робоча потужність збільшена з 1 мВт до 40 мВт; смуга пропускання зменшена в 2,5 раз з 4% до 1,6%.
Результати роботи впроваджено в навчальний курс при викладанні дисципліни "Теорія електричних кіл". Розроблені новi технічні рішення передано для застосування в НДО “Сатурн”, м. Київ, де планується їх використання при створенні преселекторів та синтезаторів частоти перспективної апаратури зв’язку.
Отримані результати можуть бути застосовані при проектуванні та виробництві нового покоління засобів широкосмугового радіозвязку.
Значимість НДР полягає в нових результатах, які указують шляхи подальшого розвитку перестроюваних фільтрів: обґрунтовано перспективність комбінованої перестройки частоти; встановлено новий ефект перетинання резонансних областей резонаторів; вказано шляхи перестройки двомодових коливань; створено методику побудови і розрахунку нових фільтрів з розширеними функціональними можливостями.
 
Contributor Захаров О.
 
Date 2013-05-20T09:34:06Z
2013-05-20T09:34:06Z
2013
 
Type Technical Report
 
Identifier № держреєстрації 0111U000520
КВНТД І.2 12.12.01
Д/б №2426-п
Розширення функціональних можливостей електрично настроюваних твердотільних фільтрів : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. О. Захаров. - К., 2012. - 201 л. + CD-ROM. - Д/б №2426-п
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/2695
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.