Запис Детальніше

Дослідження та розробка частотно-селективних пристроїв на основі діелектричних резонаторів інфрачервоного діапазону довжин хвиль

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження та розробка частотно-селективних пристроїв на основі діелектричних резонаторів інфрачервоного діапазону довжин хвиль
 
Subject діелектричні резонатори
багатоланкові фільтри
рештки діелектричних резонаторів
електродинамічні моделі резонаторів інфрачервоного та оптичного діапазонів
621.372.413
 
Description Звіт про НДР: 195 с., 112 рис., 103 джерела.
Метою роботи є електродинамічне моделювання та розробка математичних та комп’ютерних моделей новітніх пристроїв, які будуть виконані на основі застосування багатоелементних складних структур на зв’язаних діелектричних резонаторах (ДР) – антен, решіток, високодобротних резонансних елементів та ін.
В результаті виконання роботи:
 Розвинуто теорію розсіювання електромагнітних хвиль на решітках, що містять дуже велике число діелектричних резонаторів (ДР).
 Розроблено наближені електродинамічні моделі розсіювання імпульсів електромагнітних хвиль на системах зв'язаних діелектричних резонаторів.
 Показано можливість створення режекторних та смугових фільтрів на основних типах коливань діелектричних резонаторів в інфрачервоному діапазоні довжин хвиль. Розраховані параметри розсіювання фільтрів.
 Досліджено основні закономірності розсіювання електромагнітних хвиль на решітках діелектричних резонаторів у відкритому просторі.
 Знайдено нові структури, найбільш придатні для конструювання фільтрів, антен, подільників потужності, концентраторів, та ін.
 Досліджено закономірності розсіювання основних видів надкоротких інфрачервоних імпульсів на фільтрах та решітках діелектричних резонаторів.
 Дані висновки щодо параметрів випромінюючих лазерів, імпульсів та фільтрів, забезпечення яких дозволить зменшувати кількість помилок передавання та прийому в оптичних системах зв'язку.
 Запропоновано та досліджено новий вид високодобротних діелектричних резонаторів інфрачервоного діапазону сферичної форми, вкритих періодичною структурою діелектричних шарів.
 Досліджено коефіцієнти зв'язку діелектричних резонаторів у нових мікрохвильових структурах та відкритому просторі.
Одержані результати дозволили вперше побудувати повні електродинамічні моделі широкого кола фільтрів та решіток, побудованих на великій кількості діелектричних резонаторів, що у свою чергу дозволяє провести їх проектування та оптимізацію.
 
Contributor Трубін О. О.
 
Date 2013-05-21T07:18:23Z
2013-05-21T07:18:23Z
2012
 
Type Technical Report
 
Identifier КВНТД I.2 12.12.07
Д/б №2304-ф
Дослідження та розробка частотно-селективних пристроїв на основі діелектричних резонаторів інфрачервоного діапазону довжин хвиль : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. О. О. Трубін. - К., 2012. - 195 л. + CD-ROM. - Д/б №2304-ф
№ держреєстрації 0110U001221
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/2698
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.