Запис Детальніше

Дослідження динамічних властивостей та адаптаційних резервів системи кровообігу людини та розробка критеріїв їх оцінки із застосуванням математичного моделювання

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження динамічних властивостей та адаптаційних резервів системи кровообігу людини та розробка критеріїв їх оцінки із застосуванням математичного моделювання
 
Subject мікроциркуляція
дизадаптаційні стани
антропометрія
тонометрія
пульсометрія
нейронні мережі
611.814.1:615.84
 
Description Звіт про НДР: 278 стор., 100 рис., 26 табл., 89 джерел.
Об’єкт дослідження – здоров’я людини різних вікових категорій.
Метою науково-дослідної роботи є дослідження динамічних характеристик системи кровообігу як великої інтерактивної системи (складових системи кровообігу як активних регуляторних підсистем) з метою створення нових методів і засобів апаратного та програмного контролю та керування станом людини.
Проведено дослідження ролі нелінійних механізмів регуляції артеріальної системи та мікроциркуляторної мережі у забезпеченні кисневотранспортної функції організму людини. Побудовано уточнені регресійні моделі характеристик транспорту кисню за клінічними даними. Досліджено їх зв'язок з умовами центрального і периферичного кровообігу.
Досліджено взаємозалежності показників системного артеріального тиску за даними моніторингу хворих з патологією серцево-судинної системи і у практично здорових осіб. Вивчено фізіологічні умови, що формують функціональні взаємозалежності показників артеріального тиску. Досліджено зв’язок форми пульсової хвилі із порушеннями кровообігу та функціональним станом серця. Виконана модель взаємодії системного і капілярного кровотоку при нормальному, надлишковому і недостатньому кровопостачанні і при різних співвідношеннях систоли і діастоли.
Розроблено алгоритми кількісної оцінки регуляторних резервів системи кровообігу на засадах аналізу пульсових хвиль обстежуваних. Створено програмно-апаратні засоби, розроблені алгоритми оцінки порушень кровообігу та дизадаптаційних станів у практично здорових осіб та спортсменів різної спеціалізації.
 
Contributor Максименко В. Б.
 
Date 2013-05-21T12:02:25Z
2013-05-21T12:02:25Z
2012
 
Type Technical Report
 
Identifier № д/р 0110U001467
Код КВНТД: I.2 12.11.17
Д/б №2318-ф
Дослідження динамічних властивостей та адаптаційних резервів системи кровообігу людини та розробка критеріїв їх оцінки із застосуванням математичного моделювання : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Б. Максименко. - К., 2012. - 279 л. + CD-ROM. - Д/б №2318-ф
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/2701
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.