Запис Детальніше

Розробка інтервальних методів з використанням концепції невизначеності для підвищення точності оцінки результатів контрольних вимірювань параметрів інформативних сигналів

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка інтервальних методів з використанням концепції невизначеності для підвищення точності оцінки результатів контрольних вимірювань параметрів інформативних сигналів
 
Subject ексцес
вірогідність
узагальнення Заде
згортка
нечітки множини
невизначеність
інформативний сигнал
ідентифікація
верифікація
534.621.382.658.58.
 
Description Звіт про НДР: 199 с., 92 рис., 31 табл., 5 додатків, 53 джерела.
Метою роботи є підвищення точності оцінок розширених невизначеностей, що отримуються в результаті об'єднання невизначеностей за допомогою інтервальних методів.
Для досягнення поставленої мети вирішені наступні завдання:
1. Проведено аналіз інснуючих і перспективних підходів до рішення задачі оцінки розширеної невизначеності результатів вимірювань, за підсумками якого вибрано напрям дослідження і визначені шляхи досягнення поставленої мети. Розроблена загальна методика (алгоритм) дослідження.
2. Розроблені алгоритми побудови функцій приналежності для експериментальних даних і аналітично заданих розподілів щільності вірогідності.
3. Проведені дослідження для вибірок малого об'єму на предмет підвищення точності оцінки розширеної невизначеності типу А при використанні функцій приналежності.
4. Розроблено підхід до оцінювання розширеної невизначеності за типом В.
Об'єкт дослідження - Процедура оцінки розширеної невизначеності результатів вимірювань.
Предмет дослідження - Оцінка розширеної невизначеності з використанням інтервального аналізу.
Методи дослідження засновані на використанні теорії вірогідності і математичної статистики, теорії нечітких множин, метрології, теорії похибок результатів вимірювань, теорії невизначеності. Для отримання дослідницьких результатів використовувалося математичне і статистичне моделювання.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Володарський, Є.
 
Date 2013-10-08T07:00:21Z
2013-10-08T07:00:21Z
2012
 
Type Technical Report
 
Format 199 л.
 
Identifier КВНТД 1.2 12.11.06
Д/б №2430-п
Розробка інтервальних методів з використанням концепції невизначеності для підвищення точності оцінки результатів контрольних вимірювань параметрів інформативних сигналів : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Є. Володарський. - К., 2012. - 199 л. + CD-ROM. - Д/б №2430-п
01111U000783
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/4207
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.