Запис Детальніше

Моделювання процесів утворення і росповсюдження тріщин в конструкціях хімічного обладнання з урахуванням експлуатаційних факторів

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Моделювання процесів утворення і росповсюдження тріщин в конструкціях хімічного обладнання з урахуванням експлуатаційних факторів
 
Subject багатошарові оболонки
ітераційно-аналітичні теорії
механіка руйнування
тріщини
розшарування
об’єктно-орієнтована система
метод скінченних елементів
обладнання хімічних виробництв
535.024:620.168:678.02:678.5.059
 
Description Звіт про НДР: 200 стор., 73 рис., 10 табл., 267 джерел.

Об'єкт дослідження — процеси утворення і розповсюдження тріщин в конструкціях хімічного обладнання з урахуванням експлуатаційних факторів.

Мета роботи — узагальнення існуючих математичних моделей прогнозування критичних навантажень і утворення та розповсюдження тріщин в елементах конструкцій хімічного технологічного обладнання, включаючи проведення аналізу ймовірності розповсюдження тріщин в елементах конструкцій та їх руйнування. Розроблення удосконаленої об'єктно-орієнтованої системи прогнозування напружено-деформівного стану відповідальних елементів конструкцій хімічного устаткування.

Метод дослідження — розробка високоточних моделей теорії багатошарових оболонкових систем та нелінійних співвідношень механіки руйнування деформівного тіла, ефективних алгоритмів розрахунку конструкцій та елементів обладнання хімічних виробництв та атомних електростанцій з урахуванням нелінійних процесів деформування та руйнування неоднорідних багатошарових оболонок хімічних виробництв та місткостей для перевезення радіоактивних відходів.

Аналізуються сучасний стан проблеми та пропонуються математичні моделі для прогнозування критичних навантажень і утворення та розповсюдження тріщин в елементах конструкцій хімічного технологічного обладнання.
Отримані основні співвідношення уточненої ітераційно-аналітичної теорії оболонок стосовно вирішення задач механіки руйнування просторових, в тому числі і багатошарових, конструкцій хімічного машинобудування. Дискретизацію рівнянь ітераційно-аналітичної теорії просторових тіл виконано шляхом розробки нового спеціального восьми вузлового криволінійного скінченного елемента, який дозволяє ефективно вирішувати задачі механіки руйнування.
В результаті виконання роботи розроблена узагальнена математична модель процесу розповсюдження тріщин для дослідження їх впливу на працездатність, надійність і довговічність об’єктів хімічного машинобудування.
Розроблено алгоритм інтегрування рівнянь рівноваги ітераційно-аналітичної теорії оболонок і тривимірних співвідношень механіки деформівного твердого тіла з метою дослідження процесів руйнування елементів конструкцій хімічного машинобудування.
Розроблена об’єктно-орієнтована система моделювання процесів утворення і розповсюдження тріщин в конструкціях хімічного обладнання з урахуванням експлуатаційних факторів. Система дозволяє автоматизувати та значно прискорити розрахунки на міцність елементів конструкцій при проектуванні нових та експлуатації існуючих конструкцій хімічного устаткування.

Наприкінці звіту наведені висновки та перелік посилань.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Гондлях, О. В.
 
Date 2013-10-10T06:39:16Z
2013-10-10T06:39:16Z
2012
 
Type Technical Report
 
Format 200 л.
 
Identifier КВНТД І.2 11.05.13
Д/б №2316-ф
Моделювання процесів утворення і росповсюдження тріщин в конструкціях хімічного обладнання з урахуванням експлуатаційних факторів : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. О. Гондлях. - К., 2012. - 200 л. + CD-ROM. - Д/б №2316-ф
0110U002272
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/4298
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.