Запис Детальніше

Розробка і дослідження новітніх освітніх технологій формування творчих спеціалістів у вищих навчальних закладах України в умовах інформаційного суспільства

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка і дослідження новітніх освітніх технологій формування творчих спеціалістів у вищих навчальних закладах України в умовах інформаційного суспільства
 
Subject освітні технології
творчість
мислення
підготовка творчих фахівців
001:1
 
Description Звіт про НДР : 232 с., 1 табл., 3 рис., 262 джерел.

Основною метою даної роботи є дослідження існуючої системи підготовки спеціалістів вищої кваліфікації для потреб народного господарства, дослідження новітніх інформаційних і освітніх технологій формування творчих фахівців у ВНЗ України в умовах інформаційного суспільства. Ставиться мета відходу від традиційної системи підготовки спеціалістів вищої кваліфікації, яка не включає творчих елементів і переходу на удосконалену «освітню модель» майбутнього фахівця.
Об’єктом дослідження даної роботи є особистість, студент, різні сторони його свідомості й творчості, такі, як глибинні процеси свідомості, які притаманні процесу творчості; природа мислі і її зв’язок з процесом творчості; механізми синтезу і формування моделі явища; формування комплексу вмінь, розумових навичок, звичок праці, рис характеру, які б формували майбутніх фахівців працювати на кшталт письменника в будь-якій галузі економіки країни.
В роботі запропоновано проект моделі майбутньої «творчої моделі фахівця», тобто широкий комплекс розумових навичок, типів мислення, здатності моделювання, спостережливості, трудових звичок, планування, вмінь регулярної праці і т.д. І в першу чергу вміння мислити, володіти всіма типами мислення. Пропонується для розвитку мислення при активізації технічної творчості студентів, введення в школах і в ВНЗ курс – програму для навчання творчому мисленню, як це введено в багатьох країнах і в США.
Запропоновані розроблені в процесі проведення досліджень шляхи для удосконалення навчального процесу вищих навчальних закладів, з метою підготовки творчих спеціалістів для потреб промисловості України і засоби формування творчого стану майбутнього фахівця у вищих навчальних закладах.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Новіков, В.
 
Date 2013-10-10T06:48:16Z
2013-10-10T06:48:16Z
2012
 
Type Technical Report
 
Format 234 л.
 
Identifier КВНТД ІІ.2 27. 00. 09
Д/б №2321-ф
Розробка і дослідження новітніх освітніх технологій формування творчих спеціалістів у вищих навчальних закладах України в умовах інформаційного суспільства : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Б. Новіков. - К., 2012. - 234 л. + CD-ROM. - Д/б №2321-ф
0110U002243
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/4299
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.