Запис Детальніше

Розробка багатоканальних передавачів короткохвильової частини сантиметрового діапазону для систем багатостанційного радіодоступу

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка багатоканальних передавачів короткохвильової частини сантиметрового діапазону для систем багатостанційного радіодоступу
 
Subject багатоканальний передавач короткохвильової частини сантиметрового діапазону
лінеаризація підсилювача
просторове складання потужності
планарні схеми НВЧ діапазону
621.395; 621.396;621.3.049
 
Description Звіт з НДР 233 с., 167 рисунків, 10 таблиць, 105 джерел посилань.
Об’єкт досліджень – багатоканальні передавачі короткохвильової частини сантиметрового діапазону для систем багатостанційного радіодоступу.
Мета роботи: Розробка оптимальних шляхів проектування багатоканальних підсилювачів вихідної потужності для передавачів короткохвильової частини сантиметрового діапазону довжин хвиль та їх інженерно-конструкторська реалізація.
Методи досліджень та апаратура – математичне моделювання та аналіз, експериментальні дослідження розроблених і виготовлених зразків підсилювачів і передавача. Апаратура – розроблені і виготовлені генератори тестових сигналів, аналізатор спектру, поляризаційний атенюатор, вимірювач НВЧ потужності, ПЕОМ.
Одержані результати − розроблено новий метод зменшення інтер-модуляційних спотворень вихідного сигналу у підсилювачах вихідної потужності передавачів короткохвильової частини сантиметрового діапазону довжин хвиль. Отримано виграш по перехідній заваді до сусіднього каналу (ACPL) у запропонованому передавачі із інжекцією енергії гармонік сигналу порядку 25 дБ. Запропоновані нові повністю планарні структури підсилювачів із просторовим складанням потужності. Проведено електродинамічний аналіз їх компонентів схем із детальним вивченням факторів впливу на частотну характеристику запропонованих підсилювачів. Проведені експериментальні дослідження розроблених і виготовлених зразків підсилювачів із просторовим складанням потужності і їх компонентів, побудованих на N=2,3,4 активних елементах. Розроблений 12-канальний передавач діапазону 12 ГГц для роботи у складі базової станції системи широкосмугового доступу. Для вимірювання параметрів передавача розроблене і виготовлене спеціальне обладнання. Теоретично вирішено ряд задач у новій області  системній компенсації спотворень, що вносяться нелінійними елементами передавачів
Новизна результатів полягає в тому, що на основі проведених досліджень розроблено декілька методів лінеаризації підсилювачів потужності, придатних до використання саме у короткохвильовій частині сантиметрового діапазону довжин хвиль, а також метод зменшення впливу спотворень, продукованих нелінійними передавачами, на характеристики цифрового каналу зв’язку.
Результати досліджень впроваджено в навчальний процес у спецкурсах: „Конструкції пристроїв НВЧ”, „Пристрої мiкрохвильового та оптичного дiапазону”, „Радіоелектронні системи”, „Радіопередавальні пристроїї”, в підручник „Електродинаміка та поширення радіохвиль”.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Правда, В. І.
 
Date 2013-10-10T07:00:22Z
2013-10-10T07:00:22Z
2012
 
Type Technical Report
 
Format 233 л.
 
Identifier КВНТД І.2 12.12.17
Д/б №2423-п
Розробка багатоканальних передавачів короткохвильової частини сантиметрового діапазону для систем багатостанційного радіодоступу : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Правда. - К., 2012. - 233 л. + CD-ROM. - Д/б №2433-п
0111U000705
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/4300
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.