Запис Детальніше

Розробка високопотужного гібридного джерела живлення на основі батарей суперконденсаторів та акумуляторів для екологічних транспортних засобів

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка високопотужного гібридного джерела живлення на основі батарей суперконденсаторів та акумуляторів для екологічних транспортних засобів
 
Subject суперконденсатори
гібридне джерело живлення
електроліти
активоване вугілля
модифікована фольга
внутрішній опір
питома потужність
621.311
 
Description Звіт складається з вступу, 4 розділів та висновків. Звіт викладений на 93 сторінках машинописного тексту, включає 41 рисунок, 7 таблиць, 27 посиланнь на літературні джерела.
Звіт є заключним по темі „Розробка високопотужного гібридного джерела живлення на основі батарей суперконденсаторів та акумуляторів для екологічних транспортних засобів” (шифр 2470-п), яка виконувалась на кафедрі фізичної хімії хіміко-технологічного факультету Національного технічного університету України „КПІ” у відповідності до наказу МОН України № 1177 від 30.11.2010 р., наказ НТУУ "КПІ" № 2-365 від 30.12.2010 р. Керівник НДР: зав. НДЛ МНЕС кафедри фізичної хімії, кандидат хімічних наук, старший науковий співробітник В.Ізотов.
Об’єкти дослідження – системи автономного енергозабезпечення екологічно чистих транспортних засобів.
Метою даної НДР було: розробка, виготовлення та апробація гібридного джерела живлення та високоефективної системи рекуперації енергії для електромобілів на базі батарей суперконденсаторів і акумуляторів.
Методи дослідження – кулономентричного титрування за методом Фішера, кондуктометрії розчинів електролітів, циклічної вольтамперометрії, вимірювання зарядних та розрядних характеристик суперконденсаторів в гальваностатичному режимі, ізотермічного саморозряду суперконденсаторів.
Розроблена технологія електроіскрової модифікації поверхні алюмінієвого колектора струму, яка зменшує контактній опір між колектором струму та енергонакопичуючою складовою електрода на 80%. Розроблена методика доактивації пористого вуглецевого матеріалу, яка дозволяє отримувати пористі вуглецеві матеріали з питомою площею поверхні до 2500 м2/г. Запропоновано електронну систему міжелементного балансування одиничних суперконденсаторів в середині блоку, яка дозволяє уникнути перевантаження по напрузі одиничних суперконденсаторів в середині блоку суперконденсаторів незалежно від того в якому режимі працює блок суперконденсаторів. На базі розроблених при виконанні теми нових технологічних рішень виготовлено блок суперконденсаторів, який здатний віддавати енергію з максимальною питомою потужністю 12 кВт/ кг та може бути базовим при виготовленні високопотужної складової для гібридного джерела живлення для електромобілів та екомобілів різної вагової категорії.
За результатами роботи опубліковано 6 статей, 6 тез доповідей, подано дві заявки на іноземні патенти та прийнята до захисту одна кандитатська дисертація. Захтст відбудеться у січні 2013 року.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Ізотов, В. Ю.
 
Date 2013-10-11T09:41:57Z
2013-10-11T09:41:57Z
2012
 
Type Technical Report
 
Format 96 л.
 
Identifier КВНТД І. 1 02.00.04
Д/б №2470-п
Розробка високопотужного гібридного джерела живлення на основі батарей суперконденсаторів та акумуляторів для екологічних транспортних засобів : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Ізотов. - К., 2012. - 96 л. + CD-ROM. - Д/б №2470-п
0111U000773
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/4379
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.