Запис Детальніше

Розробка ефективних методів збереження грунтів у відповідності з парадигмою сталого розвитку

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка ефективних методів збереження грунтів у відповідності з парадигмою сталого розвитку
 
Subject мінерально-гумінові добрива
гранульовані тверді композити
сталий розвиток
фазовий перехід
коефіцієнт гранулоутворення
дисперсний склад
функція втрат якості
потужність джерела зовнішнього рециклу
швидкість теплоносія
628.5:66.002.8
 
Description Звіт про НДР “Розробка ефективних методів збереження ґрунтів у відповідності з парадигмою сталого розвитку”; 294 с., 118 рисунків, 8 таблиць, 7 додатків, 56 джерел.
Об’єкт дослідження –процес утворення мінерально-гумінових твердих композитів з пошаровою структурою.
Метою роботи є дослідження процесів формування мінерально-гумінових твердих наноструктур із заданими властивостями та створення методики розрахунку промислового обладнання.
Метод дослідження – системні теоретичні та експериментальні дослідження, фізичне та математичне моделювання процесів та фізико-хімічні аналізи.
Результати науково-дослідної роботи:
Сформульовано вимоги до комплексних мінерально-гумінових добрив, застосування яких сприяло б збереженню родючості ґрунтів. Обґрунтовано спосіб, методи та умови утворення мінерально-гумінових твердих композитів з утворенням наноструктур.
Визначено лімітуючу стадію тепло- масообмінних процесів та встановлено вплив на гідродинаміку дисперсної системи фазових переходів, які відбуваються при утворенні твердих композитів з пошарових структур.
Проведена перевірка адекватності фізичних і математичних моделей гідродинаміки та диспергування рідкої системи та визначені технологічні параметри процесу гранулоутворення.
Розроблена узагальнена модель процесу з урахуванням стохастичної природи процесу, яка забезпечує одержання гранульованого продукту із заданими фізико-хімічними властивостями, які визначаються ґрунтово-кліматичними умовами регіону застосування.
Проведені агродослідження підтвердили робочу гіпотезу щодо азотно-гумінових добрив, одержаних за пропонованою технологією.
За результатами досліджень сформульовані конструктивно-технологічну концепцію промислового апарата.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Корнієнко, Я. М.
 
Date 2013-10-17T08:44:55Z
2013-10-17T08:44:55Z
2011
 
Type Technical Report
 
Format 295 л.
 
Identifier КВНТД І.2 15.17.04
Д/б №2351-п
Розробка ефективних методів збереження грунтів у відповідності з парадигмою сталого розвитку : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Я. Корнієнко. - К., 2011. - 295 л. + CD-ROM. - Д/б №2351-п
0110U310
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/4611
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.