Запис Детальніше

Розробка засад комплексної експрес-діагностики функціонального стану біологічних об'єктів

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка засад комплексної експрес-діагностики функціонального стану біологічних об'єктів
 
Subject комплексний метод
інфрачервона термографія
транскутанна киснеметрія
функціональні проби
маркер паталогічного стану
577.169
 
Description Звіт НДР, заключний: 175 с., 69 рис., 5 табл.
В результаті виконання науково-дослідної роботи проведено дослідження діагностичних можливостей методів інфрачервоної термографії та транскутанної киснеметрії. За результатами досліджень розроблено та експериментально апробовано новий різновид комплексного методу експрес-діагностики організму in-vivo.
Розроблена методика визначення ефективних теплових параметрів організму та модель температурного поля з урахуванням процесів саморегуляції.
Розроблена методика виявлення варикозних патологій на ранніх стадіях їх виникнення непрямим методом. За результатами експериментальних досліджень введено новий критерій, як патологічний маркер функціонального стану мікросудин у нормі і при патологіях різного рівня.
Синтезовано нові структури засобів контролю парціального тиску кисню у підшкірних тканинах з розширеними можливостями.
Запропоновано та обґрунтовано доцільність впровадження в медичну практику комплексного методу неінвазивної експрес-діагностики з використанням сучасних засобів дистанційної термографії та транскутанної киснеметрії, що надає можливість скоротити потрібну кількість одиниць рентгенодіагностичного обладнання при забезпеченні наявної кількості рентгенологічних досліджень, оптимізувати навантаження як на обладнання, так на пацієнтів і медичний персонал, зменшити видатки на витратні матеріали і забезпечити швидке обстеження великої кількості людей у режимі експрес-діагностики та скринінг-контролю.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Воронов, С. О.
 
Date 2013-10-17T09:34:27Z
2013-10-17T09:34:27Z
2011
 
Type Technical Report
 
Format 175 л.
 
Identifier Код КВНТД І.2 12.11.17
Д/б №2224-ф
Розробка засад комплексної експрес-діагностики функціонального стану біологічних об'єктів : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. С. Воронов. - К., 2011. - 175 л. + CD-ROM. - Д/б №2224-ф
0109U001299
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/4615
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.