Запис Детальніше

Високовибірні резонансно-тунельні кристалоподібні пристрої обробки сигналів

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Високовибірні резонансно-тунельні кристалоподібні пристрої обробки сигналів
 
Subject кристалоподібна структура
резонансне тунелювання
електромагнітний кристал
наноелектронні пристрої
621.382
 
Description Звіт про НДР: 118 с., 57 рис., 2 табл., 52 джерела.
Об’єкт дослідження — кристалоподібні структури та пристрої на їх основі.
Мета роботи — розробка методів моделювання та технічних рішень високоефективних резонансно-тунельних кристалоподібних структур та пристроїв на їх основі.
Методи дослідження — розробка моделей та комп`ютерне моделювання резонансно-тунельних кристалоподібних структур та пристроїв на їх основі, експериментальні дослідження характеристик макетів пристроїв.
Наноелектронні пристрої обробки сигналів на основі кристалоподібних структур є новітньою елементною базою інформаційних та телекомунікаційних систем. Запропоновано узагальнену модель резонансно-тунельних кристалоподібних структур на основі концепції імпедансу. Розроблено методи аналізу та моделі таких структур та пристроїв. Перевага імпедансного підходу у фізичній наочності, можливості синтезу структур з заданими характеристиками. Розроблено оригінальні технічні рішення високоефективних структур та пристроїв. Розроблено макети пристроїв та виконано їх експериментальне дослідження. Створено методику проектування резонансно-тунельних кристалоподібних пристроїв.
Результати НДР упроваджено в навчальний процес в навчальних дисциплінах, при підготовці дисертаційних та атестаційних робіт. Результати роботи можуть бути реалізовані на підприємствах радіоелектронного профілю (ДП завод “Арсенал”, НВП “Сатурн” та ін.), у відповідних навчальнах закладах України.
Прогнозні припущення щодо розвитку об`єкта дослідження — розширення функціональності, областей застосування та підвищення технологічності.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Нелін, Є. А.
 
Date 2013-10-21T08:51:11Z
2013-10-21T08:51:11Z
2011
 
Type Technical Report
 
Format 119 л.
 
Identifier КВНТД I.2 12.12.13
Д/б №2332-п
Високовибірні резонансно-тунельні кристалоподібні пристрої обробки сигналів : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Є. Нелін. - К., 2011. - 119 л. + CD-ROM. - Д/б №2332-п
0110U002398
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/4753
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.