Запис Детальніше

Паралельні алгоритми моделювання динамічних нелінійних об'єктів на суперкомп'ютері

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Паралельні алгоритми моделювання динамічних нелінійних об'єктів на суперкомп'ютері
 
Subject методи чисельного інтегрування
динамічний аналіз
методи керування обчисленнями
паралельні алгоритми
МОС
САПР
моделювання
621.385.832.564.4
 
Description Звіт про НДР: 99 с., 26 рис., 16 табл., 38 джерел.
Об’єкт досліджень – процес керування обчисленнями при динамічному аналізі складних об’єктів.
Мета роботи – розробка базових підходів та створення новітніх алгоритмів чисельного інтегрування підвищеної надійності та точності для вирішення задач динамічного аналізу складних об’єктів та їх реалізація у вигляді паралельних алгоритмів у складі комплексу схемотехнічного проектування NetALLTED на суперкомп’ютері НТУУ «КПІ».
Метод дослідження – методи та алгоритми чисельного інтегрування.
Проаналізовані основні методи та алгоритми чисельного інтегрування для моделювання нелінійних складних об’єктів з точки зору ефективності їх використання в засобах САПР та можливостей застосування на гетерогенних мультипроцесорних обчислювальних системах.
Запропоновано алгоритми прямого та непрямого аналізу методів чисельного інтегрування для виявлення оптимальності вибору кроку та порядку, при використанні методів що використовують алгоритми керування обчисленнями.
Розроблено алгоритми керування процесом динамічного аналізу складних об’єктів, що забезпечують максимізацію кроку та мінімізацію кількості ітерацій методу Ньютона, які на наборі тестових задач при зміні параметрів керування підтвердили підвищення надійності не менш ніж на 20%. Експериментально доведено, що для методів, які забезпечують максимізацію кроку («Алгоритм 1») та мінімізацію кількості ітерацій по методу Ньютона («Алгоритм 2») на наборі тестових задач при зміні параметрів керування показує надійність для: базового методу-36 %, «Алгоритму 1»-54%, «Алгоритму 2»-70%, що підтверджує підвищення надійності при використанні запропонованих методів керування обчисленнями.
Розроблене програмне забезпечення для алгоритмів динамічного аналізу реалізовано у вигляді паралельних процедур на суперкомп’ютері НТУУ „КПІ” у складі комплексу схемотехнічного проектування NetALLTED.
Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – розробка методів побудови веб- та грід-орієнтованих програмних комплексів схемотехнічного проектування, доступних великому загалу користувачів через мережу Інтернет.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Петренко, А. І.
 
Date 2013-10-21T11:45:59Z
2013-10-21T11:45:59Z
2011
 
Type Technical Report
 
Format 99 л.
 
Identifier КВНТД I.1 01.05.02
Д/б №2339-п
Інв. №0211U005800
Паралельні алгоритми моделювання динамічних нелінійних об'єктів на суперкомп'ютері : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. А. І. Петренко. - К., 2011. - 99 л. + CD-ROM. - Д/б №2329-п
0110U001275
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/4776
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.