Запис Детальніше

Глобальне моделювання процесів сталого розвитку в контексті якості і безпеки життя людей

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Глобальне моделювання процесів сталого розвитку в контексті якості і безпеки життя людей
 
Subject сталий розвиток
глобальне моделювання
метрика вимірювання сталого розвитку
індекс сталого розвитку
глобальні загрози
світові конфлікти
світова економічна криза
519.8:004.8:004.9
 
Description Звіт про НДР 144 стор., 52 рис., 54 табл., 63 посилань.
Об’єктом дослідження є складні системи: країни, регіони тощо.
Мета роботи полягає в розробці інструментарію для проведення глобального моделювання процесів сталого розвитку в контексті якості і безпеки життя людей.
Предметом дослідження є розроблення моделей процесів сталого розвитку в контексті якості і безпеки життя людей; формування систем оцінювання показників сталого розвитку.
В основу дослідження покладено систему індексів та індикаторів і метрика для вимірювання процесів сталого розвитку (МВСР) у просторі трьох вимірів: економічного, екологічного та соціально-інституціонального. З використанням вказаної метрики і вихідних даних, отриманих авторитетними міжнародними організаціями, розраховані компоненти якості та безпеки життя людей як складові індексу сталого розвитку і ступінь гармонізації цього розвитку для окремо взятої країни. Проведено глобальне моделювання процесів сталого розвитку для великої групи країн світу в контексті якості та безпеки життя людей. Виконано дослідження впливу системних світових конфліктів на сталий розвиток у глобальному та регіональному контекстах.
Визначено кількісні оцінки впливу глобальної економічної кризи в її початковій фазі на головні показники сталого розвитку: індекс сталого розвитку, компоненту безпеки життя людей, компоненту якості життя людей.
Створено інструментарій кількісного та якісного оцінювання сталого еколого–соціально–економічного розвитку у вигляді програмно-орієнтованого комплексу на основі розробки науково обгрунтованих підходів, принципів, моделей, прийомів і методів.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Згуровський , М. З.
 
Date 2013-10-25T06:44:19Z
2013-10-25T06:44:19Z
2011
 
Type Technical Report
 
Format 144 л.
 
Identifier КВНТД I.1 01.05.04
Д/б №2328-п
Глобальне моделювання процесів сталого розвитку в контексті якості і безпеки життя людей : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. М. Згуровський. - К., 2011. - 144 л. + CD-ROM. - Д/б №2328-п
0110U002365
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/4929
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.