Запис Детальніше

Моделювання економічного виміру сталого розвитку областей та регіонів України

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Моделювання економічного виміру сталого розвитку областей та регіонів України
 
Subject сталий розвиток
адміністативно-територіальна одиниця
економічний вимір
динамічне моделювання
621.039
 
Description Звіт про НДР: 112 с., рис. 13 , табл. 22, додатків 1, 72 джерела.
Об’єктом дослідження являється теоретико-методологічні засади реалізації концепції сталого розвитку для областей та регіонів України. Метою є розробка теоретико-методичних засад і практичних рекомендацій щодо визначення динамічних характеристик розвитку адміністративно-територіальних одиниць на засадах концепції сталого розвитку.
Предметом дослідження є економічний вимір сталого розвитку областей та регіонів України.
Методи дослідження. Теоретичну основу дослідження складає системний підхід до аналізу економічних процесів рівня адміністративно-територіальних одиниць. Методологічну основу становлять методи комплексного та системного аналізу економічних явищ, методи компаративного, розрахунково-аналітичного, статистичного аналізу, математичного моделювання. Також використовуються статистичні дослідження, елементи прогнозування, логічного узагальнення.
Результати дослідження дозволяють: визначити рівень розвитку адміністративно-територіальної одиниці за економічним виміром сталого розвитку та динаміку його зміни; здійснити динамічне моделювання економічного виміру індексів та індикаторів сталого розвитку областей та регіонів України на основі доступних макроекономічних показників; приймати зважені управлінські рішення на основі отриманих значень індексів та індикаторів; врахувати вплив глобальної економічної кризи на розвиток адміністративно-територіальних одиниць України. Подальших наукових досліджень потребує динамічне моделювання економічного виміру сталого розвитку з урахуванням загроз для адміністративно-територіальних одиниць України.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Гавриш, О. А.
 
Date 2013-10-25T11:34:31Z
2013-10-25T11:34:31Z
2011
 
Type Technical Report
 
Format 50 л.
 
Identifier КВНТД П.2 29.02.02
Д/б №2364-п
Моделювання економічного виміру сталого розвитку областей та регіонів України : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. О. Гавриш. - К., 2011. - 50 л. + CD-ROM. - Д/б №2364-п
0110U001334
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/4944
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.