Запис Детальніше

Розробка платформи сценарного аналізу в межах сталого розвитку

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка платформи сценарного аналізу в межах сталого розвитку
 
Subject технологічне передбачення
метод аналізу ієрархій
метод морфологічного аналізу
метод Делфі
семантичні мережі
ситуаційне числення
складні системи великої розмірності
519.8:004.8:004.9
 
Description Звіт про НДР: стор. 276, рис. 51, табл. 113, посилань 64.
Об′єкт дослідження: складні системи різної природи з присутністю людського фактору.
Мета роботи є розроблення платформи сценарного аналізу у вигляді науково-методичного і програмного забезпечення виявлення перспективних напрямів розвитку новітніх технологій інноваційного розвитку на рівні великих підприємств, галузей та регіонів на основі методології технологічного передбачення в межах сталого розвитку.
Результатом роботи є розробка математичного і програмного забезпечення вирішення задач технологічного передбачення щодо виявлення перспективних напрямів інноваційного розвитку з залученням методів аналізу ієрархій та морфологічного аналізу, когнітивного моделювання, ситуаційного числення,   методу семантичних мереж для системного узгодження різнорідних даних та формування системи розподілених баз знань, методів експертного оцінювання з урахуванням багатофакторних ризиків, методів адаптивного стратегічного планування в межах сталого розвитку. Запропоновано механізм генерації питання та формування опитувальних форм в режимі on-line.
Наведено практичні приклади застосування методів якісного аналізу в розробці сценаріїв майбутніх подій з урахуванням невизначеності різної природи та факторів ризику.
Методи дослідження: системний аналіз, cценарний аналіз, методи аналізу ієрархій та морфологічного аналізу, метод Делфі, семантичне моделювання, ситуаційна логіка.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Панкратова, Н. Д.
 
Date 2013-10-29T07:59:11Z
2013-10-29T07:59:11Z
2011
 
Type Technical Report
 
Format 277 л.
 
Identifier КВНТД I.1 01.05.04
Д/б №2323-п
Розробка платформи сценарного аналізу в межах сталого розвитку : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Н. Панкратова. - К., 2011. - 277 л. + CD-ROM. - Д/б №2323-п
0110U002364
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/5031
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.