Запис Детальніше

Створення архітектурної концепції та методів структурного проектування мережевих процесорів з інтелектуальною обробкою пакетів даних

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Створення архітектурної концепції та методів структурного проектування мережевих процесорів з інтелектуальною обробкою пакетів даних
 
Subject граф потоків даних
ПЛІС
VHDL
відображення алгоритму
мережевий процесор
розклад
519.68, 681.322, 681.5
 
Description Створення архітектурної концепції та методів проектування мережевих процесорів з інтелектуальною обробкою даних
Об'єкт дослідження: паралельні обчислювальні системи (ОС) для обробки потоків даних.
Мета дослідження: математичні моделі алгоритмів обробки потоків даних і методи їх відображення в ОС мережевих комп′ютерів з реалізацією на основі програмованих логічних інтегральних схем (ПЛІС).
Методи дослідження: теорія графів, теорія множин, теорія алгоритмів, методи комбінаторної оптимізації, імітаційне моделювання на комп'ютері.
Обґрунтована методологія створення методів синтезу конвеєрних ОС через відображення просторового графу синхронних потоків даних (ГСПД) у структуру ОС та її розклад. Розроблені методи забезпечують при заданому періоді виконання алгоритму мінімізацію тривалості тактового інтервалу, кількості процесорних елементів, їх регістрів, мультиплексорів, міжз'єднань, об'єму пам'яті а також енергоспоживання. Методи синтезу конвейерних ОС для програмованих логічних інтегральних схем (ПЛІС) мають малу трудомісткість і дають структурне рішення ОС, яке описане мовою VHDL.
Методи перевірені при проектуванні ОС для цифрової обробки сигналів і вирішення задач лінійної алгебри, реалізовані в ПЛІС. Розроблено ряд вірту-альних обчислювальних модулів мережевого процесора, таких як контролер локальної мережі Ethernet, декодер Ріда-Соломона, розпакувальник файлів у форматі GZIP. Розроблено ядро мікроконтролера і8051, яке має підвищену швидкодію до 100 млн. команд за сек. Розроблено і випробувано експери-ментальний зразок мережевого комп′ютера на основі ПЛІС Xilinx Virtex-4.
Для наукових працівників, аспірантів, інженерів у галузі проектування спеціалізованих апаратних засобів обчислювальної техніки.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Сімоненко, В. П.
 
Date 2013-10-29T09:18:54Z
2013-10-29T09:18:54Z
2011
 
Type Technical Report
 
Format 323 л.
 
Identifier КВНТД І.1 01.05.03
Д/б №2203-ф
Створення архітектурної концепції та методів структурного проектування мережевих процесорів з інтелектуальною обробкою пакетів даних : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Сімоненко. - К., 2011. - 323 л. + CD-ROM. - Д/б №2203-ф
0104U002268
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/5035
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.