Запис Детальніше

Ієрархічні інтернет-орієнтовані мікросерверні системи віддаленого збору та обробки експериментальних даних

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Ієрархічні інтернет-орієнтовані мікросерверні системи віддаленого збору та обробки експериментальних даних
 
Subject стандарт IEEE-1588
багаторівневі мережі
віртуальний модуль
апаратно-програмні засоби
інтелектуальний датчик
віддалений збір даних
681.3.06
 
Description Звіт про НДР: 194 с., 69 рис., 24 табл., 2 додатка, 38 джерел.
Об’єкт дослідження – методи і засоби реалізації мікросерверних мережевих систем віддаленого збору та обробки експериментальних даних.
Мета роботи – створення та дослідження базових апаратних та програмних засобів для побудови розподілених інформаційно-вимірювальних мікроконтролерних систем з мікросерверним Інтернет-доступом на основі ієрархічних структур багаторівневих вимірювально-обчислювальних мереж.
Метод дослідження – теоретико-експериментальний на основі аналізу та синтезу апаратного та програмного забезпечення мікросерверних мережевих систем збору та обробки експериментальних даних.
Запропоновано методику створення системи віддаленого збору експериментальних даних у вигляді ієрархічної багаторівневої мережевої мікроконтролерної структури на базі технології вбудованих мікросерверів з стандартизованими апаратними та програмними протоколами інформаційного обміну між рівнями ієрархії. За результатами досліджень розроблено та виготовлено макет багатоканального інтелектуального логічного сенсора - віртуального вимірювального модуля, що забезпечує одержання інформації з первинних перетворювачів фізичних величин та підтримку стандарту інтелектуальних сенсорів IEEE-145. Реалізована мережа інформаційних Ethernet-мікросерверів віртуальних вимірювальних блоків, що забезпечують операції інформаційного обміну вимірювальних підмереж з мережею Ethernet. Створено мікросервери синхронізації, які використовують мікроконтролерну реалізацію протоколу PTP стандарту IEEE-1588 для синхронізації внутрішніх годинників вимірювальних підмереж з центральним годинником системи. Розроблено комутаційний Ethernet-мікросервер, що забезпечує централізований доступ клієнтів до системи збору експериментальних даних за базовими протоколами прикладного рівня мережі Інтернет та клієнтські робочі місця з можливістю віддаленого Інтернет/Інтранет доступу до розподіленої системи збору даних.
Використання технології мікросерверів дозволила суттєво зменшити вартість віддаленого Інтернет-доступу до обладнання, зменшити масогабаритні показники та енергоспоживання системи порівняно з комп’ютерними архітектурами.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Туз, Ю. М.
 
Date 2013-10-29T13:01:00Z
2013-10-29T13:01:00Z
2011
 
Type Technical Report
 
Format 194 л.
 
Identifier КВНТД І.2 12.11.16
Д/б №2324-п
Ієрархічні інтернет-орієнтовані мікросерверні системи віддаленого збору та обробки експериментальних даних : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Ю. М. Туз. - К., 2011. - 194 л. + CD-ROM. - Д/б №2324-п
0110U002423
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/5040
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.