Запис Детальніше

Розробка методів обробки сигналів інфрачервоних датчиків для покращення виявлення цілей оптико-електронними системами спостереження

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка методів обробки сигналів інфрачервоних датчиків для покращення виявлення цілей оптико-електронними системами спостереження
 
Subject оптико-електронні системи спостереження
методи обробки сигналів ІЧ приймачів
підвищення дальності виявлення малорозмірних об'єктів
681.2
 
Description Звіт про НДР: 167 с., 59 рис., 9 табл., 85 джерел.
Об’єктом дослідження є процеси формування зображення в інфрачервоних (ІЧ) оптико-електронних системах спостереження (ОЕСС) і алгоритми обробки сигналів в них.
Мета роботи полягає в розробці нових методів вторинної цифрової обробки сигналів в ІЧ ОЕСС для підвищення ефективності функціонування цих систем в автоматичному і ручному режимах роботи.
В результаті виконання НДР створені наукові засади моделювання блоків і алгоритмів цифрової обробки інформації в ІЧ каналах ОЕСС незалежно від їх конкретного призначення, отримані вихідні дані для покращення ефективності функціонування ОЕСС на основі дослідження механізмів взаємодії між відношенням сигнал/шум, контрастом і просторовою роздільною здатністю в тепловізійному зображенні в рамках однієї інформаційної моделі, доопрацьована методика визначення дальності виявлення малорозмірних теплоконтрастних об’єктів на різних типах фонів, досліджена ефективність різних алгоритмів обробки сигналів з ІЧ матричних приймачів випромінювання на максимальну дальність виявлення.
Отримані результати можуть бути використані в проектуванні вхідних блоків ІЧ ОЕСС, в узгодженні їх параметрів, розробці заходів по підвищенню ефективності роботи ОЕСС проектними та конструкторськими організаціями приладобудівного спрямування.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Колобродов, В.
 
Date 2013-11-05T10:11:07Z
2013-11-05T10:11:07Z
2011
 
Type Technical Report
 
Format 167 л.
 
Identifier КВНТД I.2 12.12.20
Д/б №2356-п
Розробка методів обробки сигналів інфрачервоних датчиків для покращення виявлення цілей оптико-електронними системами спостереження : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Колобродов. - К., 2011. - 167 л. + CD-ROM. - Д/б №2356-п
0110U002422
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/5271
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.