Запис Детальніше

Теоретичні основи побудови мобільних систем широкосмугового радіодоступу міліметрового діапазону хвиль

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Теоретичні основи побудови мобільних систем широкосмугового радіодоступу міліметрового діапазону хвиль
 
Subject мобільна система широкосмугового радіодоступу
міліметровий діапазон хвиль
пропускна здатність
адаптивна модуляція та кодування
OFDM-модуляція
синхронізація
завадостійке кодування
системна архітектура
621.39
 
Description Звіт про НДР: 220 с., 58 рис., 15 табл., 60 джерел.
Розроблено принципи побудови мобільних систем широкосмугового радіодоступу міліметрового діапазону хвиль: архітектура, топологія, підтримка різних рівнів мобільності, засоби забезпечення якості надання послуг, організація опорної мережі та мережі доступу, взаємодія з іcнуючими мережами загального користування та мережами стільникового мобільного радіозв’язку. Для створення систем міліметрового діапазону хвиль розроблено параметри OFDM-сигналів, вибрано оптимальні методи модуляції. Розроблено ефективні методи адаптації до зміни умов роботи мобільних систем широкосмугового радіодоступу міліметрового діапазону хвиль в умовах багатопроменевості. Проаналізовано методи синхронізації в системах з OFDM-модуляцією, вибрано оптимальні комбінації методів грубої та точної підстройки і розроблено алгоритми синхронізації та їх прототипи на мові VHDL. На основі проведеного аналізу та імітаційного моделювання нових методів завадостійкого кодування розроблено оптимальні обчислювальні алгоритми декодування згорткових турбокодів і процедури їх реалізації у вигляді прототипів на мові програмування високого рівня С++. Розроблено імітаційну модель каналу мобільної системи широкосмугового доступу у вигляді пакету програм моделювання окремих процесів та візуально-орієнтованої моделі, що дозволяє моделювати різноманітні процеси фізичного та канального рівнів в телекомунікаційних системах різної складності і поведінку безпроводових каналів вцілому в умовах багатопроменевого розповсюдження радіохвиль.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Ільченко, М. Ю.
 
Date 2013-11-05T10:34:16Z
2013-11-05T10:34:16Z
2011
 
Type Technical Report
 
Format 220 л.
 
Identifier КВНТД I.2 12.12.14
Д/б №2208-ф
Теоретичні основи побудови мобільних систем широкосмугового радіодоступу міліметрового діапазону хвиль : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. М. Ільченко. - К., 2011. - Д/б №2208-ф
0109U002226
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/5276
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.