Запис Детальніше

Створення композиційних матеріалів з самофлюсфвних сплавів і відхідних твердих сплавів та покриттів в них

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Створення композиційних матеріалів з самофлюсфвних сплавів і відхідних твердих сплавів та покриттів в них
 
Subject композиційні матеріали
тверді сплави
відходи
змочуваність
евтектики
просочення
амбразивний знос
моделювання
621.762.621.791.621.793
 
Description Звіт про НДР: 221 с.; 117 рис.; 17 табл.; 95 джерел.
Об’єкт дослідження. Композиційні матеріали багатоцільового призначення для виготовлення з них покриттів та виробів за участю відходів твердих сплавів та самофлюсівних сплавів на основі нікелю та заліза.
Мета дослідження. Розробка теоретичних та технологічних основ формування структури та властивостей композиційних матеріалів за участю відходів твердих сплавів і самофлюсівних сплавів, що забезпечують оптимізацію умов отримання виробів з них з заданими властивостями.
Методи дослідження та апаратура. Сучасні методи дослідження структури, фазового складу та властивостей порошкових композиційних матеріалів, зокрема, оптична та електронна мікроскопія, мікродюрометричний та ренгенофазовий аналіз.
Вивчені процеси змочування розплавами самофлюсівного сплаву поверхонь твердих сплавів а також чавунів і сталей та взаємодії між ними . Встановлено вплив на ці процеси властивостей вихідних матеріалів та умов отримання композиційних матеріалів. Ступінь змочування залежить від складу твердих сплавів та сплавів на основі заліа – чавунів та сталей. Показано, що при взаємодії між самофлюсівним сплавом та твердими сплавами має місце розчинність карбідної складової твердих сплавів в розплавах СФЗ з утворенням нових структурних складових вигляд яких залежить від часу та температури взаємодії. Останнє приводить до зміни властивостей складових композиційного матеріалу та зменшенню їх градієту на межі поділу фаз.
Показано, що змінюючи склад та умови отримання композиційних матеріалів можна регулювати їх структуру і, тим самим, отримувати їх з наперед заданими властивостями. При цьому необхідною умовою є наявність змочування розплавом металевої зв’язки зерен тугоплавкої складової та наявність взаємодії між ним з можливістю регулювання ступеня цієї взаємодії.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Степанчук, А. М.
 
Date 2013-11-07T10:47:51Z
2013-11-07T10:47:51Z
2011
 
Type Technical Report
 
Format 221 л.
 
Identifier КВНТД І.2 11.16.06
Д/б №2342-п
Створення композиційних матеріалів з самофлюсфвних сплавів і відхідних твердих сплавів та покриттів в них : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. А. Степанчук. - К., 2011. - 221 л. + CD-ROM. - Д/б №2342-п
110U002327
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/5381
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.