Запис Детальніше

Розроблення дискретизованих математичних моделей процесів змішування та формування при приготуванні нових полімерних композицій

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розроблення дискретизованих математичних моделей процесів змішування та формування при приготуванні нових полімерних композицій
 
Subject полімер
композиція
змішування
моделювання
екструзія
лиття під тиском
66.02.011:678.542
 
Description Звіт про НДР: 143 стор., 85 рис., 4 табл., 110 джерел.
Об’єкт дослідження – обладнання для змішування таких реологічно складних середовищ, як полімери й композитні матеріали на їх основі, в процесах екструзії та лиття під тиском.
Мета роботи – розробка узагальненої математичної моделі змішування речовин зі складними реологічними властивостями, наприклад розплавів полімерів, в робочих і формуючих каналах екструзійного та литтєвого устаткування та програмних продуктів їх автоматизованого проектування за умов забезпечення необхідної якості виробів складної конфігурації та мінімальних матеріальних і енергетичних витрат.
Метод дослідження – теоретичні, та чисельні дослідження режимів змішування та формування розплавів реологічно складних середовищ.
Досліджено закономірності розподілу концентрації барвника в змішувальних зонах екструзійного та литтєвого устаткування з урахуванням технологічних режимів та різного конструктивного оформлення.
Розроблено дискретизовану математичну модель змішування при течії розплавів полімерів та композицій на їх основі в типових каналах екструзійного устаткування, яка враховує зміни реологічних властивостей полімерних композицій від деформаційно-температурного режиму, а також від часу перебування під дією технологічних факторів.
Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – пошук шляхів моделювання процесу змішування систем полімер-пластифікатор, а також процесу гомогенізації термопластів.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Сівецький, В. І.
 
Date 2013-11-06T16:12:33Z
2013-11-06T16:12:33Z
2011
 
Type Technical Report
 
Format 144 л.
 
Identifier КВНТД I.2 11.05.13
Д/б №2353-п
Розроблення дискретизованих математичних моделей процесів змішування та формування при приготуванні нових полімерних композицій : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Сівецький. - К., 2011. - 144 л. + CD-ROM. - Д/б №2353-п
0110U002273
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/5345
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.