Запис Детальніше

Прикладний системний аналіз та системна інженерія інформаційно-комунікаційних систем

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Прикладний системний аналіз та системна інженерія інформаційно-комунікаційних систем
 
Subject організаційна система
системний аналіз
проект інформатизації організаційних систем
інформаційно-комунікаційна система
інформаційні технології
безпека інформаційної системи
мережа
ефективність
управління
топологія
архітектура
бізнес-процес
бізнес-профіль
моделювання
системна інженерія
681.32 (075)
 
Description Звіт 185 с., 59 рис., 159 джерел.

Мета роботи – дослідження існуючих методів та розробка теоретичних основ інформатизації організаційних систем (Орг.С) на основі нового “компонентного процесу” системної інженерії інформаційно-комунікаційних систем (ІКС).
Виконання проекту здійснювалось з використанням сучасних мов графічного моделювання SysML/UML (the Systems Modeling Language/Unified Modeling Lan-guage).
Об’єктом наукового дослідження є сегмент інформатизації суспільства, а саме сегмент організаційних систем, які є основними організаційними структурами національної економіки, соціальної сфери та державного управління.
У роботі вперше в Україні будуть розроблені теоретичні основи інформатизації організаційних систем, як систем організаційних, правових, економічних, науково–технічних та виробничих рішень, моделей і процесів, спрямованих на обгрунтування і створення необхідних і достатніх умов для продукування інформаційних ресурсів, обробки, збереження, передачі та використання інформації з метою задоволення інформаційних потреб і забезпечення виконання бізнес–процесів, автоматизації та підтримки прийняття рішень, забезпечення ефективного управління із застосуванням інформаційних технологій.
На основі системного аналізу проблем інформатизації Орг.С буде створена базова концепція інформатизації Орг.С, яка визначає загальні засади обгрунтування, формування, проектування, виконання і супроводження проектів інформа-тизації Орг.С усіх форм власності. В основу концепції інформатизації покладено теоретичні і практичні напрацювання, що визначають основні поняття інформатизації, об’єкт, предмет, принципи і засоби інформатизації Орг.С та технологію для її практичного застосування.
Наукова цінність отриманих результатів роботи визначається тим, що вони доповнять і розвинуть існуючі в системній інженерії підходи у такій мірі, яка надасть можливість створити чітку упорядковану технологію системної інженерії проектів інформатизації організаційних систем.
Призначення роботи – надати організаційним структурам теоретичні і практичні засоби ефективного проектування і створення інформаційно-телекомунікаційних систем із застосуванням сучасних методів системного аналізу та cистемної інженерії.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Молчанов, О. А.
 
Date 2013-11-12T13:33:29Z
2013-11-12T13:33:29Z
2011
 
Type Technical Report
 
Format 185 л.
 
Identifier КВНТД I.2 12.13.06
Д/б №2201-ф
Прикладний системний аналіз та системна інженерія інформаційно-комунікаційних систем : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. О. Молчанов. - К., 2011. - 185 л. + CD-ROM. - Д/б №2201-ф
0109U001545
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/5535
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.