Запис Детальніше

Розробка моделей, методів та програмних засобів оптимізації інвестиційних портфелів в умовах невизначеності

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка моделей, методів та програмних засобів оптимізації інвестиційних портфелів в умовах невизначеності
 
Subject портфельна оптимізація
фондовий менеджмент
модель марковиця
нечітко-множинний метод
прибутковість портфеля
ризик портфельних інвестицій
пряма та двоїста задача портфельної оптимізації
681.513
 
Description Звіт про НДР стор. 196, рис. 61, табл. 46, 112 посилань

У підсумковому звіті розглянуті та досліджені теоретичні і практичні питання вирішення проблеми оптимізації інвестиційного портфеля в нечітких умовах на основі нечітко-множинного підходу й використання прогнозування курсів цінних паперів.
Проведено узагальнення нечітко - множинної моделі оптимізації інвестиційного портфеля на випадок різних класів функцій приналежності.
Досліджено залежність «дохідність - ризик» для оптимального нечіткого портфеля і з'ясовані умови, при яких вона буде мати монотонно-спадний характер.
Розглянуто двоїсту задачу оптимізації нечіткого портфеля, проведено аналіз функції ризику нечіткого портфеля та встановлені достатні умови, при яких вона буде опуклою, а відповідна задача оптимізації нечіткого портфеля - задачею опуклої оптимізації.
Запропоновано метод оптимізації інвестиційного портфеля в нечітких умовах з використанням прогнозування курсів цінних паперів; застосування прогнозування дозволяє одержати більш обґрунтовані рішення по вибору складу портфеля й зменшити очікуваний ризик від помилкових рішень.
Виконано оцінку ефективності запропонованого методу оптимізації інвестиційного портфеля з використанням прогнозуючих моделей і порівняння з рішенням класичної моделі Марковиця.
Розвинено нечіткий МГУА на випадок, коли вхідні дані задані неточно у формі нечітких інтервалів.
Розглянута й досліджена багатокритеріальна задача нечіткої портфельної оптимізації. Запропоновано метод її зведення до однокритеріальної задачі портфельної оптимізації. Проведено експериментальні дослідження отриманої моделі на прикладі ринку російських компаній і виконано аналіз отриманих рішень.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Зайченко, Ю. П.
 
Date 2013-11-13T14:24:57Z
2013-11-13T14:24:57Z
2011
 
Type Technical Report
 
Format 196 л.
 
Identifier КВНТД I.1 01.05.02
Д/б №2330-п
Розробка моделей, методів та програмних засобів оптимізації інвестиційних портфелів в умовах невизначеності : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Ю. Зайченко. - К., 2011. - 196 л. + CD-ROM. - Д/б №2330-п
0110U002249
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/5598
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.