Запис Детальніше

Моделювання та розробка телекомунікаційних пристроїв на основі метаматеріалів та інтегральних багатошарових технологій

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Моделювання та розробка телекомунікаційних пристроїв на основі метаматеріалів та інтегральних багатошарових технологій
 
Subject проектування
програмне забезпечення
QPSK
QAM
приймачі
передавачі
LTCC
LCP
САПР
621.39
 
Description Звіт про НДР: 199 с., 131 рис., 11 табл., 2 додатки, 84 джерел.
Об’єктом досліджень є телекомунікаційні пристрої (ТКП)-приймально-передавальні пристрої (ППП), їх елементна база, методи та засоби моделювання і проектування, включаючи САПР, сучасні технології реалізації елементної бази ТКП. Як предмети дослідження розглядаються характеристики, властивості телекомунікаційних пристроїв, елементної бази. Мета роботи - розробка принципів побудови, методів моделювання та проектування, методології проектування в діапазоні 5...100 ГГц телекомунікаційних пристроїв (ТКП) та елементної бази на основі використання метаматеріалів та інтегральних багатошарових технологій LTCC та, LCP і реалізація пристроїв на цій основі.
В роботі розглянуті приймачі-передавачі діапазону 5...100 ГГц та складові частини (фільтри, антени, підсилювачі та інш.), їх побудова і характеристики. Проаналізовані методи, сучасні системи моделювання і проектування приймачів-передавачів та складових частин. Розглянуто структурно-функціональну побудову і якісні показники тракту прийому-передачі. Задачі моделювання та проектування представлені ієрархічно на теоретікомножинному рівні у вигляді множини окремих задач. Окремі задачі сформулевані математично з урахуванням розроблених методів рішення і алгоритмів для окремих етапів моделювання та проектування: системного, функціонального, схемотехнічного, конструктивно-технологічного. Все це визначило теорію і методологію проектування ТКП з урахуванням нелінійних, випадкових властивостей та впливу складних видів модуляційних сигналів QPSK, QAM 16-256. Всі задачі і методологія проектування конкретних об’єктів реалізуються в програмному забеспеченні САПР. Реалізовано приклади моделювання та проектування ТКП (приймачів-передавачів), складових частин ТКП (фільтрів, підсилювачів, антен та інше) на системному, структурно-функціональному та конструкторсько-технологічному рівнях для діапазонів , 28, 40, 60 ГГц та їх елементної бази на основі використання метаматеріалів та інтегральних багатошарових технологій LTCC, LCP- ліній і переходів різного типу, мультиплексорів та інш.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Сундучков, К. С.
 
Date 2013-11-14T07:51:29Z
2013-11-14T07:51:29Z
2011
 
Type Technical Report
 
Format 199 л.
 
Identifier КВНТД І.2 12.12.02
Д/б №2334-п
Моделювання та розробка телекомунікаційних пристроїв на основі метаматеріалів та інтегральних багатошарових технологій : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. К. Сундучков. - К., 2011. - 199 л. + CD-ROM. - Д/б №2334-п
0110U001222
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/5602
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.