Запис Детальніше

Дослідний зразок клінічної системи лікування онкологічних захворювань за методом фотодинамічної терапії

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідний зразок клінічної системи лікування онкологічних захворювань за методом фотодинамічної терапії
 
Subject фотодинамічна терапія
онкологічні захворювання
Гіперфлав
багатоелементне джерело випромінювання
оптичний дистальний інструмент
інтраопераційний датчик фотодинамічної дози
681.784.7:615.849.5
 
Description Звіт про НДР №2357-п: 80 с., 27 рис., 6 табл., 1 додаток, 28 посилань.
Об’єкт розробки – сучасна мінімально інвазивна технологія лікування онкологічних захворювань на ранніх стадіях за методом фотодинамічної терапії з використанням вітчизняного фотосенсибілізатора Гіперфлав, а саме – клінічна система лікування онкологічних захворювань за методом фотодинамічної терапії (СЛОЗ-ФДТ).
Предметом розробки є апаратна реалізація СЛОЗ-ФДТ, а саме – виготовлення дослідного зразка системи з інтраопераційним датчиком фотодинамічної дози.
Мета роботи – розробка та виготовлення дослідного зразка клінічної системи лікування онкологічних захворювань за методом фотодинамічної терапії з використанням вітчизняного фотосенсибілізатору Гіперфлав (розробник та виробник – ЗАТ НВЦ “Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод”, м. Київ).
Методи дослідження – методи структурного та порівняльного аналізу; методи експеримертальних досліджень; методи математичного та фізичного моделювання; методи чисельного програмування; методи САПР та макетування.
Актуальність роботи полягає у нагальній потребі впровадження в клінічну практику закладів охорони здоров`я України новітньої медичної технології лікування онкологічних захворювань за методом ФДТ.
Обгрунтовано вимоги до структурної схеми та складу дослідного зразка клінічної системи лікування онкологічних захворювань за методом фотодинамічної терапії. Розроблено принципову оптичну схему дослідного зразка СЛОЗ-ФДТ з використанням багатоелементного джерела випромінювання (БДВ) на світлодіодах, оптичного дистального інструменту (ОДІ) на базі порожнистого дзеркального зрізаного конусу. Розроблено принципову електричну схему електронного блоку керування великим масивом світлодіодів на основі розбиття його на кластери з індивідуальним керуванням кожним з них. Розроблено та виготовлено пульт керування для здійснення оперативного підключення необхідної кількості кластерів, регулювання їх яскравості, встановлення та контролю тривалості лікувальної процедури. Адаптовано медичне джерело живлення МЕДЖ-19-2 (зі складу складу дослідного зразка системи флуоресцентної діагностики онкологічних захворювань СФД.М6-1С.2) для живлення електронного блоку. Розроблено інтраопераційний датчик фотодинамічної дози, що включає вимірювач освітленості операційної зони та персональний комп’ютер зі встановленим спеціалізованим програмним забезпеченням. Розроблено конструкторську документацію на дослідний зразок СЛОЗ-ФДТ. Виконано лабораторні випробування елементної бази багатоелементного джерела випромінювання та електронного блоку керування ними. Розроблено проект Технічних умов на дослідний зразок системи лікування онкологічних захворювань за методом фотодинамічної терапії. Оцінено можливість створення першого вітчизняного діагностично-лікувального комплексу онкологічних захворювань на базі СЛОЗ-ФДТ та системи флуоресцентної діагностики окологічних захворювань СФД.М6-1С.2 (ТУ У 33.1-02070921-001:2011).
Для завершення комплексних робіт, спрямованих на відпрацювання медичної технології лікування онкологічних захворювань за методом фотодинамічної терапії з використанням вітчизняного фотосенсибілізатора Гіперфлав, конструкторська документація на систему передана ЗАТ НВЦ “Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод” для виготовлення в 2012 р. дослідного зразка СЛОЗ-ФДТ, що відповідає Закону України №3715-VI від 08.09.2011 р. “Про пріоритетні напрямки інноваційної діяльності в Україні” (стаття 4, п.5 – “Впровадження нових технологій та обладнання для якісного медичного обслуговування, лікування, фармацевтики”).
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Денисов, М. О.
 
Date 2013-11-14T08:34:36Z
2013-11-14T08:34:36Z
2011
 
Type Technical Report
 
Format 80 л.
 
Identifier КВНТД І.2 12.11.17
Д/б №2357-п
Дослідний зразок клінічної системи лікування онкологічних захворювань за методом фотодинамічної терапії : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. М.Денисов. - К., 2011. - 80 л. + рис. + CD-ROM. - Д/б №2357-п
0110U000201
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/5605
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.