Запис Детальніше

Методи організації моніторингових інформаційно-аналітичних систем науково-освітнього призначення на основі високопродуктивних обчислювальних кластерних технологій

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Методи організації моніторингових інформаційно-аналітичних систем науково-освітнього призначення на основі високопродуктивних обчислювальних кластерних технологій
 
Subject інформаційно-аналітичні системи
моніторинг
моніторингові інформаційно-аналітичні системи
інформаційно-аналітична підтримка науково-освітньої діяльності
681.3
 
Description Звіт про НДР: 272 с., 52 рис., 6 табл., 130 джерел.
Об’єкт досліджень – інформаційно-аналітичні, моніторингові інформаційно-аналітичні системи, спрямовані на підтримку науково-освітньої діяльності.
Метою роботи є створення науково-технічних засад щодо реалізації сучасного рівня моніторингової та аналітичної підтримки характерних для науки та освіти форм діяльності.
В роботі проаналізовані сучасні підходи до моніторингу інформації та визначені проблеми, що виникають при застосуванні цих підходів для науково-технічного сегменту інформаційного простору, зокрема, відсутність оперативного семантично-орієнтованого аналізу великих обсягів неструктурованої та слабоструктурованої текстової інформації. Для рішення цієї проблеми був запропонований ряд підходів, спрямованих на створення моніторингової інформаційно-аналітичної системи для підтримки науково-освітньої діяльності, яка використовує сучасні високопродуктивні кластерні технології.
Запропонована структурно-алгоритмічна організація такої системи, підходи до організації та способи роботи її окремих компонентів.
Розроблені підходи були втілені у прототипи відповідних програмних модулів, для яких було виконано дослідну експлуатацію, що експериментально підтвердила ефективність розроблених підходів.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Тарасенко, В. П.
 
Date 2013-11-14T08:50:48Z
2013-11-14T08:50:48Z
2011
 
Type Technical Report
 
Format 272 л.
 
Identifier КВНТД I.1 01.05.03
Д/б №2202-ф
Методи організації моніторингових інформаційно-аналітичних систем науково-освітнього призначення на основі високопродуктивних обчислювальних кластерних технологій : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Тарасенко. - К., 2011. - 272 л. + CD-ROM. - Д/б №2202-ф
0109U000526
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/5607
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.