Запис Детальніше

Розробка моделей та методів управління інтегрованими системами енергозабезпечення та контроль ефективності енерговикористання

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка моделей та методів управління інтегрованими системами енергозабезпечення та контроль ефективності енерговикористання
 
Subject інтегровані системи електропостачання
розосереджена регенерація
інтелектуалізація мереж
моделювання режимів
АСКОЕ
обробка сигналів приладів обліку управління якістю електроенергії
тарифи на реактивну енергію
інтегровані системи контролю ефективності енерговикористання
електробаланси виробничих об'єктів
системи оперативного контролю ефективності використання електроенергії
621.311
 
Description Звіт 380 стор., 90 рис., 33 таблиці, перелік посилань 190.
Об’єкт дослідження – інтегровані системи енергозабезпечення.
Мета роботи полягає в створенні комплексу математичних моделей і методів управління інтегрованими системами енергозабезпечення в умовах запровадження сучасної концепції реформування енергетичної галузі на основі інтелектуалізації електричних мереж, застосування сучасних інформаційних технологій та математичного апарату, використання потенціалу джерел генерації, розробки та впровадження гнучкої системи тарифів на електричну енергію, а також побудови дієвої системи контролю ефективності її використання в суспільному виробництві.
Методи дослідження – теорія нечітких множин, теорія ігор, методи багатокритеріальної оптимізації, вейвлет-перетворення даних, експертного опитування, економіко-математичного моделювання, статистичного контролю якості продукції, а також загальнонаукові методи виконання пошукових та прикладних досліджень.
В результаті виконання НДР створено методологію визначення оптимальної структури і параметрів інтегрованих систем енергозабезпечення, розроблено методи та алгоритми моделювання струморозподілу в елементах електричної мережі з джерелами розподіленої генерації.
Розроблено Концепцію побудови інформаційно-обчислювального комплексу Головного оператора системи комерційного обліку Оптового ринку електроенергії України.
Створено методологію здійснення первинного аналізу сигналів приладів обліку електроспоживання, максимального стиснення даних, а також мінімізації об’єму даних, які мають передаватися лініями зв’язку.
Розроблено систему взаємних розрахунків за споживання реактивної електричної енергії, які враховують показники якості електроенергії, вплив на них окремих споживачів, а також режими роботи об’єднаної енергосистеми.
Запропоновано концепцію створення інтегрованих систем контролю ефективності використання електричної енергії в суспільному виробництві.
Розроблено методику побудови оптимальних розрахункових моделей електробалансів виробничих об’єктів.
Створено методику побудови і функціонування систем оперативного контролю ефективності використання електричної енергії.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Находов, В. Ф.
 
Date 2013-11-14T13:36:01Z
2013-11-14T13:36:01Z
2012
 
Type Technical Report
 
Format 380 л.
 
Identifier КВНТД I.2 13.14.01
Д/б №2437-п
Розробка моделей та методів управління інтегрованими системами енергозабезпечення та контроль ефективності енерговикористання : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Находов. - К., 2012. - 380 л. + CD-ROM. - Д/б №2437-п
0111U002484
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/5660
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.