Запис Детальніше

Розробка композиційного складу друкарської фарби та дослідження технології репродукування повноколірних зображень на невсотувальних поверхнях

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка композиційного складу друкарської фарби та дослідження технології репродукування повноколірних зображень на невсотувальних поверхнях
 
Subject друкарські фарби
технології друкування
відбиток
колірні характеристики
трафаретний друк
офсетний друк
655.3.025
 
Description Звіт про НДР: 156 с., 73 рис., 9 табл.
Об’єкт дослідження – склад фарб і технологічні процеси друкування повноколірних зображень на невсотувальних поверхнях.
Метою роботи є дослідження та створення композиційного складу друкарської фарби для нормалізації кольоровідтворення зображень на носіях з невсотувальною поверхнею.
Методи дослідження: рентгеноспектральний та масспектроскопічний аналізи; спектрофотометрія; статистична обробка експериментальних даних в пакетах прикладного програмного забезпечення; стендове моделювання друкарського контакту у прободрукарському пристрою ЛПУ–1, ручного трафаретного станка, струминного друкувального пристрою; виробничі випробування фарб.
В лабораторних умовах здійснено компонування складу друкарських фарб і проведено дослідження впливу структури задруковуваного матеріалу, технологічних режимів друкування і закріплення на колірні властивості відбитків; розроблено і апробовано методики контролю і управління поточними властивостями відбитків залежно від характеру друкарської форми і режимів подавання фарби.
Експериментальна перевірка у виробничих умовах показала переваги застосування розроблених фарб для задруковування пластику офсетним друком і нанесення фарби-основи на заготовки компакт-дисків щодо чистоти кольору відтворюваних зображень, що відповідають стандартним вимогам. Розроблено науково-обґрунтовані рекомендації щодо режимів друкування, уведення цільових добавок до складу фарб та промисловий випуск фарб.
Результати НДР пропонується використовувати для вдосконалення технології трафаретного і плоского офсетного друку зі зволоженням друкарських форм.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Величко, О. М.
 
Date 2013-11-16T10:03:38Z
2013-11-16T10:03:38Z
2012
 
Type Technical Report
 
Format 156 л.
 
Identifier КВНТД 1.2 15.17.09
Д/б №2463-п
Розробка композиційного складу друкарської фарби та дослідження технології репродукування повноколірних зображень на невсотувальних поверхнях : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. О. Величко. - К., 2012. - 156 л. + CD-ROM. - Д/б №2463-п
0111U001470
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/5711
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.