Запис Детальніше

Створення енергоощадних сейсмобезпечних вибухових технологій для видобутку корисних копалин на кар'єрах

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Створення енергоощадних сейсмобезпечних вибухових технологій для видобутку корисних копалин на кар'єрах
 
Subject сейсмовипромінювач
амплітудно-частотний спектр
трансформація спектра імпульсу
анізотропний масив
короткосповільнене підривання
суперпозиція
резонанс
схеми комутації зарядів
622.235
 
Description Звіт по НДР: 196с., 31 рис., 30 табл., 53 джерела.
Об’єкт дослідження - процеси багатостадійного формування імпульсів в осередку масових короткосповільнених вибухів з керованим амплітудно-частотним спектром пружних коливань в основах захищуваних споруд.
Методи дослідження – узагальнення відомих способів прогнозу інтенсивності сейсмічних проявів при підривних роботах в гірництві, теоретичне моделювання взаємодії пружних хвиль від группового вибуху, залучення сучасних засобів вимірювань та спектрального аналізу особливостей розвитку хвильових полів, що визначають інтенсивність сейсмічної дії на грунтові основи та конструкції захищуваних споруд.
Розглянуто багатостадійні процеси формування імпульсів в осередку короткосповільненого массового вибуху із застосуванням сучасних систем ініціювання. Розроблено математичну модель для чисельної оцінки амплітудно-частотних спектрів сейсмічного імпульсу від миттевої та короткосповільненої дії вибуху групових подовжених зарядів. Встановлено закономірності формування амплітудно-частотного спектру сейсмічних хвиль в залежності від фізичних, технічних та технологічних чинників. Запропоновано енергоощадні схеми комутації вибухових мереж та послідовності сейсмобезпечного короткосповільненого підривання.
Результати НДР впроваджуються в гірництві при видобуванні будівельних матеріалів в умовах щільної забудови.
Прогноз розвитку об’єкта дослідження – розвиток спектрального аналізу системи пружних коливань для розвитку низькоенергетичних способів видобування декоративного каменю, вибухових робіт у будівельній справі.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Кравець, В. Г.
 
Date 2013-11-19T11:03:58Z
2013-11-19T11:03:58Z
2012
 
Type Technical Report
 
Format 196 л.
 
Identifier КВНТД 1.2 14.15.11
Д/б №2440-п
Створення енергоощадних сейсмобезпечних вибухових технологій для видобутку корисних копалин на кар'єрах : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Кравець. - 196 л. + CD-ROM. - Д/б №2440-п
0111U000620
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/5855
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.