Запис Детальніше

Прилад для об'єктивного вимірювання параметрів клінічного фокусу пресбіопічного ока

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Прилад для об'єктивного вимірювання параметрів клінічного фокусу пресбіопічного ока
 
Subject око
коноїд штурма
пресбіопічне око
фокусна область
681.784
 
Description Звіт про НДР: 305 с., 163 рис., 23 табл., 56 джерел, 5 додатків.
Об’єкт дослідження – діагностика акомодаційного стану оптичної системи ока, яке частково або повністю втратило функцію акомодації.
Мета дослідження – розробка приладу що дозволяє відтворювати функцію розподілу опромінювання в зоні фокусної області оптичної системи ока і отримувати параметричні дані про коноїд Штурма.
Методи дослідження – теоретичний із застосуванням математичного та комп’ютерного моделювання формування розподілу освітленості в зображенні точки у фокусній області ока з урахуванням дії дифракції та аберацій оптичної системи ока та експериментальний з використанням розробленого експериментального зразка приладу для вимірювань глибини фокусної області та обсягу псевдоакомодації ока.
Результатами проведеної роботи є оптична система приладу, конструкція експериментального зразка приладу; конструкторська документація експериментального зразка, метод визначення параметрів фокусної області, алгоритми та комп’ютерна програма керування функціональними елементами приладу під час сеансу діагностування ока пацієнта, алгоритми та комп’ютерна програма обробки результатів реєстрації відеозапису «повітряного зображення» світлової мікроплями на сітківці та складання протоколу досліджень ока, а також рекомендації до подальшого вдосконалення приладу з метою його серійного виробництва та впровадження у клінічну практику.
Результати роботи планується впровадити в дослідно-конструкторській роботі кафедри ООЕП «НТУУ КПІ» та у НВК «Фотоприлад».
Галузь застосування – офтальмологія, хірургічне виправлення абераційних вад зору людини методами корекції форми передньої поверхні рогівки сучасними ексимер-лазерними технологіями та імплантацією інтраокулярних лінз з сферичними, асферичними та дифракційними оптичними поверхнями.
Значущість роботи полягає в забезпеченні необхідних умов без яких є неможливим досягнення максимального позитивного результату від корекції абераційних вад зору людини сучасними методами із забезпеченням при цьому ефекту збільшення обсягу псевдоакомодації ока, яке втратило функцію акомодації. Очікується, що прилад за своїми функціональними можливостями здатен перевищити рівень існуючих у світі офтальмологічних вимірювальних приладів.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Чиж, І. Г.
 
Date 2013-11-20T10:48:21Z
2013-11-20T10:48:21Z
2012
 
Type Technical Report
 
Format 281 л.
 
Identifier КВНТД I.2 12.11.17
Д/б №2452-п
Прилад для об'єктивного вимірювання параметрів клінічного фокусу пресбіопічного ока : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. І. Чиж. - К., 2012. - 281 л. + CD-ROM. - Д/б №2452-п
0111U002331
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/5900
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.