Запис Детальніше

Розробка інструментального комплексу гарантованої безпеки функціонування складних технічних систем в умовах невизначеностей та багатофакторних ризиків

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка інструментального комплексу гарантованої безпеки функціонування складних технічних систем в умовах невизначеностей та багатофакторних ризиків
 
Subject системна стратегія гарантованої безпеки
системне діагностування
багатофакторна мінімізація ризиків
багаторівневі ієрархічні технічні системи
519.6:517.929:517.968:681.3.02
 
Description Звіт про НДР 145 стор., 32 рис., 12 табл., 71 посилань.
Об’єктом дослідження є позаштатні, критичні, надзвичайні, аварійні та катастрофічні ситуації при функціонуванні складних технічних систем.
Мета роботи – створення концепції, стратегії, методології системного оцінювання, управління безпекою і системного діагностування функціонування складних технічних систем (СТС) у режимі реального часу на основі мінімізації багатофакторних ризиків штатних, позаштатних, критичних і аварійних ситуацій в умовах інформаційної і концептуальної невизначеностей.
Предмет дослідження становлять процеси переходу штатного режиму у позаштатну, критичну, надзвичайну, аварійну та катастрофічну ситуацію.
Запропонована стратегія гарантованої безпеки функціонування СТС забезпечує запобігання непрацездатності і позаштатним ситуаціям функціонування об’єкту. Принципи своєчасного виявлення та усунення причин можливого переходу працездатного стану об’єкту у непрацездатний стан на основі системного оцінювання і прогнозування динаміки багатофакторних ризиків та цілеспрямованого вибору раціональної ієрархічної структури за заданими вимогами до об’єкта в цілому, зокрема техногенно та екологічно небезпечних технічних систем і об’єктів, дають змогу створити якісно новий рівень безпеки і живучості складних систем. Реалізацію системної стратегії гарантованої безпеки функціонування СТС у вигляді інструментарію інформаційної платформи технічного діагностування розглянуто на прикладах електромобілю-рефрижератора і реанімобілю з пацієнтом на борту. Шляхом комплексної, системної і неперервної оцінки параметрів функціонування об’єкту у реальному режимі часу виявляються ситуації, щодо яких своєчасно приймається рішення про зміну режиму функціонування об’єкту, або штучного коригування низки параметрів з метою впливу на змінений режим і повернення його значень до штатного режиму.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Панкратова, Н.
 
Date 2013-11-20T13:13:00Z
2013-11-20T13:13:00Z
2012
 
Type Technical Report
 
Format 145 л.
 
Identifier КВНТД I.1 01.05.04
Д/б №2420-п
Розробка інструментального комплексу гарантованої безпеки функціонування складних технічних систем в умовах невизначеностей та багатофакторних ризиків : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Н. Панкратова. - К., 2012. - 145 л. + CD-ROM. - Д/б №2420-п
0111U000117
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/5906
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.