Запис Детальніше

Системні дослідження та практичне відпрацювання оцінки складних інженерно-геологічних процесів

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Системні дослідження та практичне відпрацювання оцінки складних інженерно-геологічних процесів
 
Subject математичне моделювання
система моніторингу
літодинамічні процеси
автоматизація діагностики
напружено-деформований стан
зсувний схил
551:509:519.6:517.9:577.4
 
Description Звіт про НДР 131 стор., 54 рис., 10 табл., 201 посилань.
Об’єктом дослідження є зсувонебезпечні схили.
Предметом дослідження є математичне моделювання напружено-деформованого стану зсувів та параметри утворення і розподілу зсувних ділянок.
Мета роботи полягає у створенні прикладної методики та практичне відпрацювання програмного комплексу оцінки стану зсувонебезпечних схилів.
Обґрунтовано необхідність використання варіаційних методів визначення оптимальних поверхонь ковзання при розрахунках коефіцієнтів стійкості зсувів як способу рятування цих розрахунків від суб'єктивізму за умови повної комп'ютеризації таких розрахунків внаслідок великої трудомісткості й громіздкості обчислювальних робіт. Математичну модель зсувного процесу розроблено на основі теоретичних положень статики сипучого середовища та найбільш відомих методів визначення коефіцієнту стійкості та зсувного тиску як єдиної бази для створення комп’ютерної програми зсувних розрахунків з урахуванням природно-геологічних та техногенних факторів впливу. Використання комп’ютерної програми LANDSLIP07 для чисельного моделювання зсувного схилу з урахуванням збільшення рівня ґрунтових вод та за наявністю будівлі та облаштування котловану істотно прискорює процес розрахунку коефіцієнтів стійкості зсувних схилів та зсувного тиску в умовах зміни інженерно-геологічних умов – підтопленні, землетрусах, інженерної підготовки територій. Програма LANDSLIP07 найбільш повно відповідає вимогам проектувальників та інженерів-будівельників і може бути використана у великих проектно-дослідних організаціях, Міністерством надзвичайних ситуацій, а також місцевими органами влади при розв’язанні питань відносно забудови зсувонебезпечних схилів та відповідних прогнозів.
Методи дослідження: системний аналіз, теорія граничної рівноваги.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Калюх, Ю.
 
Date 2013-11-20T13:25:38Z
2013-11-20T13:25:38Z
2012
 
Type Technical Report
 
Format 131 л.
 
Identifier КВНТД I.1 01.05.04
Д/б №2421-п
Системні дослідження та практичне відпрацювання оцінки складних інженерно-геологічних процесів : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Ю.Калюх. - К., 2012. - 131 л. + CD-ROM. - Д/б №2421-п
0111U000118
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/5908
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.