Запис Детальніше

Розробка системи запобігання нештатних ситуацій та їх наслідків для малих пілотованих та безпілотних літаків

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка системи запобігання нештатних ситуацій та їх наслідків для малих пілотованих та безпілотних літаків
 
Subject безпека польотів
експлуатація повітряних суден
класифікація нештатних ситуацій
малі літаки спеціального призначення
аналіз небезпечних факторів
причини катастроф
629.7.067
 
Description Звіт про НДР: 161с., 61 рис., 18 табл., 74 джерела.
Безпека польотів є головним приорітетом організацій і підприємств, професійною діяльністю яких є розробка, проектування, виробництво та експлуатація повітряних суден. Кожне з таких підприємств повинно здійснювати, забезпечувати, розвивати, удосконалювати стратегії, концепції, системи та методи для здійснення демонстрування та забезпечення амих високих рівнів безпеки польотів одночасно відповідаючи при цьому національним та міжнародним стандартам.
Метою розробки є розробка класифікації нештатних ситуацій за кількістю спричинених ними аварій, розробка на її основі системи запобігання нештатних ситуацій для безпідотного літака, що суттєво підвищить їх надійність та безпеку польотів.
При досягненні вказаної мети розглянуто і вирішено питання розробки методів підвищення точності навігаційних систем безпілотних літаків на мемс-сенсорах, методик підтримки рішень пілота (оператора), методик автоматичного визначення небезпечних факторів, що можуть спричинити розвиток аварійних ситуацій. Розроблено методи резервного забезпечення навігаційною та польотною інформацією пілота/оператора літального апарату.
В межах роботи розроблено модульний програмний комплекс та визначено склад блоку датчиків, необхідного на борту літака для реалізації розроблених методів та алгоритмів.
Основні результати роботи досліджено на чисельній моделі і шляхом натурного експерименту підтверджено ефективність запропонованих методів.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Збруцький, О. В.
 
Date 2013-11-21T13:11:08Z
2013-11-21T13:11:08Z
2012
 
Type Technical Report
 
Format 161 л.
 
Identifier КВНТД 1.2 11.07.09
Д/б №2458-п
Розробка системи запобігання нештатних ситуацій та їх наслідків для малих пілотованих та безпілотних літаків : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. О. Збруцький. - К., 2012. - 161 л. + CD-ROM. - Д/б №2458-п
0111U000551
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/5986
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.