Запис Детальніше

Розробка і реалізація методики інтелектуального аналізу даних із використанням теорії мереж Байєса та регресійного аналізу

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка і реалізація методики інтелектуального аналізу даних із використанням теорії мереж Байєса та регресійного аналізу
 
Subject інтелектуальний аналіз даних
штучний інтелект
машинне навчання
системний аналіз
логістична регресія
динамічні та гібридні мережі Байєса
комплексна методика
338.22; 330.322; 531.39; 539.3
 
Description Звіт складається із 5-и розділів, 105 джерел, 37 табл., 105 рис. Всього 282 стор.
Об‘єкт дослідження: динамічні, статичні, неперервні, дискретні та неперервно-дискретні процеси і системи у промисловості, економіці, фінансах та суспільстві, що потребують аналітичної обробки з метою виявлення закономірностей їх функціонування та побудови математичних моделей.
Предмет дослідження і розробки: методи інтелектуального аналізу даних, призначені для оцінювання структури і параметрів математичних і статистичних моделей на основі результатів теорії ймовірностей, прикладної статистики, мереж Байєса та регресійного аналізу.
Об’єкт розробки: двохетапна методика інтелектуального аналізу даних на основі використання методів прикладної статистики, теорії мереж Байєса та регресійного аналізу для побудови математичних моделей, формування оцінок прогнозів для процесів і систем вказаних типів.
Мета роботи: розробка двох множин методів для побудови топології мережі Байєса та формування ймовірнісного висновку, на основі якого будується прогноз-рішення, а також підходів до створення регресійної моделі із використанням логістичної функції зв’язку, на основі якої обчислюється оцінка прогнозу; все це дає можливість будувати комбіновані та гібридні математичні моделі в економіці, фінансах, технічних системах та технологіях.
Фундаментальні і прикладні результати НДР можна використати в галузевих інститутах, а також у науково-дослідних та проектних інститутах Національної академії наук України, у вищих навчальних закладах для розв’язання задач моделювання, розпізнавання і прогнозування розвитку динамічних стохастичних процесів. Зокрема в Інституті економіки, Інституті проблем моделювання в енергетиці, Інституті космічних досліджень та на підприємствах газопостачальної промисловості. Значна частина роботи вже
впроваджена в навчальний процес Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут», Херсонського національного технічного університету та Херсонського морського інституту.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Бідюк, П.
 
Date 2013-11-25T13:12:35Z
2013-11-25T13:12:35Z
2012
 
Type Technical Report
 
Format 292 л.
 
Identifier КВНТД I.1 01.05.04
Д/б №2419-п
Розробка і реалізація методики інтелектуального аналізу даних із використанням теорії мереж Байєса та регресійного аналізу : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. П. Бідюк. - К., 2012. - 292 л. + CD-ROM. - Д/б №2419-п
0111U001241
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/6061
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.