Запис Детальніше

Розробка і дослідження координуючих систем оптимізації і управління технічних, економічних і соціальних процесів

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка і дослідження координуючих систем оптимізації і управління технічних, економічних і соціальних процесів
 
Subject координуюче керування
різнотемпова дискретизація
прогнозування дисперсій нев'язок співвідношень координат
стійкість систем з різнотемповою дискретизацією
оптимізаційна модель
конкурентна боротьба
ризик розподілу капіталу
62-50; 319.86; 338.24; 531.39
 
Description Звіт складається із чотирьох розділів, 53 найм. переліку посилань, 9 табл., 44 рис. Всього 171 стор.

Мета роботи полягає в розробці і дослідженні координуючих систем оптимізації і управління для технічних, економічних і соціальних процесів при відсутності та при дії випадкових збурень.
Розроблено метод синтезу багатовимірних координуючих систем керування з різнотемповою дискретизацією при відсутності випадкових збурень на основі еталонної моделі замкненої системи з різнотемповою дискретизацією.
Розроблено метод координації керування співвідношенням повільних і швидких складових вихідних вимірювань в багатовимірних системах, які мають неявновиражену властивість функціонування в двох масштабах часу. Виконано дослідження стійкості одновимірних і багатовимірних систем із різнотемповою дискретизацією.
Розроблено метод синтезу координуючих систем керування багатовимірним об’єктом з різнотемповою дискретизацією в стохастичному середовищі на основі умовної мінімізації дисперсії співвідношень та узагальненої дисперсії вихідних координат. При цьому розроблено алгоритм координуючого керування різнотемповими багатовимірними процесами з різними запізненнями по керуючим діянням при дії випадкових збурень.
Розроблено метод адаптивного прогнозування максимальних вибіркових умовних дисперсій нев’язок співвідношень вихідних координат процесу з різнотемповою дискретизацією на основі моделей GARCH. Розроблено і досліджено систему координуючого цифрового управління термозмішувальною установкою при дії нестаціонарного зовнішнього збурення.
Розв’язано задачу координуючого керування капіталом у процесі конкурентної боротьби. При цьому розроблено теоретико-методологічний базис описання проблеми координуючого керування капіталом у процесі конкурентної боротьби, формалізовано задачу координуючого керування розподілом обмежених ресурсів по регіонах та розроблено оптимізаційну модель, розв’язано двоїсту задачу мінімізації витрат конкуруючих установ.
Розроблено методику координуючого керування капіталом в умовах невизначеності дій конкурентів, що забезпечує мінімізацію ризику втрат у конкурентній боротьбі. Досліджено вплив ризику на стратегію розподілу капіталу.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Романенко, В.
 
Date 2013-11-25T13:26:20Z
2013-11-25T13:26:20Z
2012
 
Type Technical Report
 
Format 171 л.
 
Identifier КВНТД I.1 01.05.04
Д/б №2422-п
Розробка і дослідження координуючих систем оптимізації і управління технічних, економічних і соціальних процесів : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В.Романенко. - К., 2012. - 171 л. + CD-ROM. - Д/б №2422-п
0111U000119
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/6062
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.