Запис Детальніше

Динамічний аналіз загроз пріоритетам економічному виміру сталого розвитку адміністративно-територіальним одиницям України

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Динамічний аналіз загроз пріоритетам економічному виміру сталого розвитку адміністративно-територіальним одиницям України
 
Subject загроза пріоритетам економічному виміру сталого розвитку
інвестиційна активність регіонів
динамічний аналіз
динамічна модель
621.039
 
Description Звіт про НДР: 137 с., 30 рис., 13 табл., 55 формул., 62 джерела
Метою дослідження є створення динамічної моделі економічного виміру з врахуванням загроз та визначені ії характерні риси для адміністративно-територіальної одиниці.
Розроблено методику розрахунку рівня загрози, яка включає: групування наборів даних за певними класифікаційними ознаками, які характеризують ту чи іншу загрозу; формування бази даних за певний період; визначення взаємозалежності складових і максимального рівня загрози; проведення розрахунків і аналіз результатів; формування рекомендацій. Визначені залежності описано функціями та графічно представлені в роботі. Запропонований концептуальний підхід до формування та визначення зони стійкості в динамічній системі надає можливість аналізувати процеси розвитку соціально-економічних систем, а розробка заходів, які сприяють підтримуванню рівня показників у зоні стійкості досить тривалий час, забезпечують виконання положень концепції сталого розвитку на довгостроковий період.
Розроблено програмне забезпечення для моделювання динамічних характеристик економічного розвитку регіональних економічних систем з врахуванням загроз. Запропоновано методику оцінювання рівня інвестиційної активності регіонів на основі двох інтегрованих складових – індекс доходності та індекс ліквідності. Проведено кількісне обчислення рівня загроз інвес-тиційної активності за допомогою векторної оцінки ризику. Побудовано прогнозну лінійна модель сталого розвитку для міста (на прикладі міста Києва). Проведена перевірка адекватності моделі розвитку міста.
На базі створених моделей розроблено алгоритм прийняття рішень для відповідних управлінських структур щодо оцінки стану, адекватної реакції на можливі загрози та прийняття запобіжних заходів.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Гавриш, О.
 
Date 2014-07-23T08:28:38Z
2014-07-23T08:28:38Z
2013
 
Type Technical Report
 
Format 137 л.
 
Identifier КВНТД П.2 29.02.02
Д/б №2551-п
Динамічний аналіз загроз пріоритетам економічному виміру сталого розвитку адміністративно-територіальним одиницям України : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. О. Гавриш. - К., 2013. - 137 л. + CD-ROM. - Д/б №2551-п
0112U001189
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/8161
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.