Запис Детальніше

Відпрацювання макету системи орієнтації та стабілізації супутників-приладів класу нано- та пікосупутники

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Відпрацювання макету системи орієнтації та стабілізації супутників-приладів класу нано- та пікосупутники
 
Subject космічний апарат
мікросупутник
наносупутник
система орієнтації та стабілізації
бортовий комп`ютер
мікроконтролер
531.383
 
Description Звіт про НДР: с. 259, рис. 113, табл. 11, джерела 73.
Об‘єкт дослідження: надмалі космічні апарати.
Мета роботи: є розроблення методів та підходів створення бортових обчислювальних систем керування орієнтацією наносупутніків, ідеологічним підґрунтям яких є поняття вбудованої системи, виконаної на мікроконтролерах типу програмованих логічних інтегральних схем.
Методи досліджень, які використовувалися для вирішення поставлених у роботі задач – це методи теоретичної механіки, систем автоматичного керування, фізики твердого тіла, інформатики та зв’язку, цифрового моделювання.
Розроблено методологію побудови архітектури мікропроцесорної реалізації систем орієнтації і стабілізації наносупутників як систем на кристалі. Встановлено, що апаратним рішенням для розробки такої системи, яка б задовольняла низці суперечливих вимог до системи орієнтації і стабілізації наносупутника, є мікроконтролери сімейств ARM7TDMI-S і Cortex-m3. Розроблено структуру супутника-приладу, розроблено алгоритми визначення просторової орієнтації наносупутників на основі використання кватерніонів та робастних методів оцінювання орієнтації. Розроблено модифікацію алгоритму визначення орієнтації TRIAD з використанням методу найменших квадратів. Розроблено тангажний двигун-маховик як виконавчий пристрій системи орієнтації супутника. Розроблено макет системи орієнтації і стабілізації наносупутника у вигляді системи на кристалі і напівнатурним моделюванням підтверджено розроблені методи та підходи.
Результати роботи можуть бути використані в науково-дослідних, проектних установах, які розробляють космічні системи, та в навчальних закладах, в яких готують спеціалістів за відповідною тематикою.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Збруцький, О. В.
 
Date 2014-07-23T07:38:17Z
2014-07-23T07:38:17Z
2013
 
Type Technical Report
 
Format 259 л.
 
Identifier КВНТД І.2 11.07.02
Д/б №2552-п
Відпрацювання макету системи орієнтації та стабілізації супутників-приладів класу нано- та пікосупутники : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. О. В. Збруцький. - К., 2013. - 259 л. + CD-ROM. - Д/б №2552-п
0112U001611
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/8160
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.