Запис Детальніше

Розроблення високоефективних енерго- і ресурсозберігаючих технологічних засад процесів виготовлення конструкційних полімерних композиційних матеріалів

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розроблення високоефективних енерго- і ресурсозберігаючих технологічних засад процесів виготовлення конструкційних полімерних композиційних матеріалів
 
Subject технологія
обладнання
волокнистонаповнення
реактопласт
композиція
високопоризація
термопласт
66.02.011:678.542
 
Description Звіт про НДР: 404 стор., 81 рис., ¬¬¬16 табл., 581 джерела.
Об'єкт дослідження — технологія та обладнання для одержання високоміцних волокнистонаповнених реактопластичних композицій і високопоризованих термопластичних композицій.
Метою роботи є обгрунтування енерго-та ресурсоощадних процесів та обладнання для одержання волокнистонаповнених реактопластичних композицій і високопоризованих термопластичних композицій.
Метод дослідження — теоретичні і експериментальні дослідження.
У звіті розглянуто технологічні засади ресурсоощадних процесів та обладнання для одержання волокнистонаповнених реактопластичних композицій і високопоризованих термопластичних композицій. Наведено аналіз підвищення ефективності модифікації композицій епоксиполімерів ультразвуком при виготовленні полімерних композиційних матеріалів. Розглянуто методологічні аспекти дослідження модифікації композицій епоксиполімерів (ЕП) ультразвуком та процесу екструзії спінених полімерів.
Проаналізовано результати теоретичних і експериментальних досліджень щодо прогнозування кінетичних параметрів процесу просочування при одержанні виробів з композицій ЕП. Наведено результати дослідження ефективних режимів здійснення процесів ультразвукової модифікації рідинних епоксидних композицій.
Описано результати досліджень щодо ефективності виготовлення та прогнозування експлуатаційних властивостей затверділих епоксидних композицій, одержаних в процесі ультразвукової модифікації за варіації частотних діапазонів озвучування і тиску. Описано ефективні методи безперервного виробництва високопористих спінених полімерних матеріалів.
Наведено результати дослідження впливу типів і концентрації піноутворювачів на базові властивості, на якість змішування та формування структури пористих спінених полімерних виробів, а також математичного моделювання процесу змішування рідких пороутворювачів з розплавами термопластів при екструзійному формуванні пінополімерних виробів.
Обгрунтувано вибір сировини та обладнання для одержання високоефективних спінених виробів будівельного призначення.
Наприкінці звіту наведені висновки, 5 додатків та перелік посилань.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Сівецький, В. І.
 
Date 2014-07-23T09:36:24Z
2014-07-23T09:36:24Z
2013
 
Type Technical Report
 
Format 403 Л.
 
Identifier КВНТД I.2 11.05.13,
Д/б №2547-п
Розроблення високоефективних енерго- і ресурсозберігаючих технологічних засад процесів виготовлення конструкційних полімерних композиційних матеріалів : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. І. Сівецький. - К., 2013. - 403 л. + CD-ROM. - Д/б №2547-п
0112U000369
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/8165
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.