Запис Детальніше

Розробка теоретичних основ, принципів побудови і синтезу багатокоординатних мікроперетворювачів на основі використання нових фізичних ефектів і нано- мікротехнологій

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка теоретичних основ, принципів побудови і синтезу багатокоординатних мікроперетворювачів на основі використання нових фізичних ефектів і нано- мікротехнологій
 
Subject багатокоординатні мікроперетворювачі
багатоосеві мікроперетворювачі
акселерометри
681.51:351:787.510.2
 
Description Звіт про НДР : 197 с., 7 табл., 28 рис., 81 джерел.

Основною метою даної роботи є дослідження і розробка науково-технічних умов і методів проектування чутливих елементів багатокомпонентних мікроперетворювачів на основі використання нових фізичних ефектів і нано-мікро-технологій. Дані мікроперетворювачі є альтернативними безплатформенним системам орієнтації і навігації, призначені для визначення лінійних і кутових параметрів руху рухомих об’єктів. По відношенню до гіроскопічних систем орієнтації і навігації вони характеризуються значно меншими розмірами і ціною, простотою у використанні, а також можливостями масового виробництва і використання.
Об’єктом дослідження є нові багатокоординатні мікроперетворювачі руху рухомих об’єктів, альтернативні безплатформенним системам орієнтації і навігації.
Предметом дослідження є методи і принципи синтезу багатокоординатних мікроперетворювачів вимірювання параметрів руху рухомих об’єктів і мінімізації конструктивних параметрів нового виду багатокоординатних мікроперетворювачів на основі дослідження нових фізичних ефектів і нано -мікро-технологій.
Науковий підхід до рішення даної проблеми в даний час знаходиться в процесі становлення. В роботі представлена послідовність науково-технічних рішень, для отримання найбільш оптимальної (щодо деякого критерію оптимуму) мікроструктури багатокоординатних мікроперетворювачів. Вирішення даної проблеми створення мікро перетворювачів базується на основі використання нано і мікро технологій, а так же на застосуванні нових фізичних ефектів.
Рішення даної проблеми на сьогоднішній день є актуальним завданням, обумовленим потребами сучасного розвитку виробництва, науки і народного господарства.
В основу даної роботи закладені принципово нові ідеї та підходи, напрацьовані авторами проекту щодо розробки багатокоординатних перетворювачів параметрів руху об’єкта, і які випливають з подальшого розвитку вимірювальної техніки, її мінюатиризації, використання інформаційних, нано і мікро технологій.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Гераїмчук, М. Д.
 
Date 2014-07-24T09:18:57Z
2014-07-24T09:18:57Z
2013
 
Type Technical Report
 
Format 198 л.
 
Identifier КВНТД І.2 12.11.01
Д/б №2410-ф
Розробка теоретичних основ, принципів побудови і синтезу багатокоординатних мікроперетворювачів на основі використання нових фізичних ефектів і нано- мікротехнологій : звіт про НДР (загальний) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. М. Д. Гераїмчук. - К., 2013. - 198 л. + CD-ROM. - Д/б №2410-ф
0111U000589
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/8180
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.