Запис Детальніше

Створення маловихідної технології баромембранного очищення мінералізованих вод

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Створення маловихідної технології баромембранного очищення мінералізованих вод
 
Subject демінералізація
іоніт
баромембранний процес
елюат
концентрат
пом`якшення
електрохімічне очищення
628.534
 
Description Звіт про НДР: 278 с., 100 рис., 57 табл., 4 додатки, 152 джерела
Об’єкт дослідження: природні води, шахтні води, елюати та концентрати після іонообмінного та баромембранного очищення, модельні розчини.
Мета роботи: вивчення процесів баромембранного, іонообмінного та реагентного знесолення та пом’якшення вод з високим рівнем мінералізації, створення комплексної маловідходної технології очищення низькомінералізованих вод та опріснення морської води для водозабезпечення населення та промислових об’єктів.
Методи дослідження: хімічні, фізико-хімічні та інструментальні методи контролю якості води, ефективності процесів її очищення, реагентні, іонообмінні та баромембранні процеси пом'якшення та демінералізації води, реагентні та електрохімічні методи переробки концентратів та елюатів із високим вмістом солей.
Визначені основні параметри процесів освітлення, знебарвлення та пом’якшення води, вилучення з неї карбонат- та гідрокарбонатіонів для вод з різними вихідними характеристиками, вплив складу природних вод, параметрів процесів баромембранного знесолення води на вихід очищеної води при досягнення заданого рівня її якості, вплив складу алюмінієвих коагулянтів, порядку обробки та витрат реагентів та ефективність вилучення сульфатів із концентратів та їх демінералізацію.
Розроблені технологічні процеси переробки регенераційних розчинів в залежності від їх концентрації, хімічного складу, можливості використання продуктів електролізу, маловідходні технології зворотньоосмотичного та нанофільтраційного знесолення води без утворення рідких відходів при високій рентабельності очищення води, що переважає світовій рівень в даному напрямку.
Створенні комплексні маловідходні технології очищення низькомінералізованих вод та опріснення морської води для забезпечення населення України, комунальних господарств, промислових підприємств високоякісною водою, що сприяє покращенню здоров’я населення, зниженню антропогенного навантаження на природні водні об’єкти.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Гомеля, М. Д..
 
Date 2014-07-25T08:58:12Z
2014-07-25T08:58:12Z
2013
 
Type Technical Report
 
Format 273 л.
 
Identifier КВНТД І.2 15.17.21
Д/б №2542-п
Створення маловихідної технології баромембранного очищення мінералізованих вод : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. М. Д. Гомеля. - К., 2013. - 273 л. + CD-ROM. - Д/б №2542-п
0112U002228
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/8200
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.