Запис Детальніше

Розробка процесу виробництва частково металізованих залізорудних шихтових матеріалів на основі рудо-вуглецевих композицій для традиційних металургійних технологій

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка процесу виробництва частково металізованих залізорудних шихтових матеріалів на основі рудо-вуглецевих композицій для традиційних металургійних технологій
 
Subject металізовані окатиші
тверде паливо
спікання
генераторний шар
шаровая система
ступінь металізації
міжгранульний простір
твердопаливна підкладка
залишковий вуглець
концентрат
відновлювальний потенціал
669.1:622.788.36
 
Description Звіт про НДР:154 с., 33 рис., 23 табл., 117 джерел.
Об’єкт дослідження: технологічна схема отримання металізованих окатишів.
Мета роботи:експериментальні дослідження, спрямовані на оптимізацію технологічних параметрів поєднаного процесу спікання та металізації залізовуглецевих окатишів для одержання частково металізованого шихтового матеріалу для доменного виробництва. Досліджено фізико-хімічні закономірності проведення сполученого процесу спікання та металізації рудопаливних окатишів на агрегатах, що традиційно використовуються для виробництва агломерату і окатишів без їх істотної модернізації. Визначено, що при сполученні спікання та металізації в одному процесі відновлення відбувається за рахунок твердого палива, яке входить до складу шихти. Спікання шарових систем в цих умовах дозволяє забезпечити необхідний температурно-газовий режим для протікання процесу металізації. При цьому основним джерелом теплової енергії являється тверде паливо у вигляді вугілля або коксівної дрібноти при мінімальних витратах газоподібного палива.
Дослідження варіанту спікання на твердопаливній підкладці, яка складається з шару запалення і шару регенерації, з розташуванням твердого палива в міжгранульному просторі, підтвердили можливість отримання металізованого шихтового матеріалу зі ступенем металізації 25-30% за наявності залишкового вуглецю в межах 0,8-1,5%.
Визначено оптимальний склад шихти для отримання частково металізованих окатишів - 12% вуглецю та 78% залізорудного концентрату .
Експериментально досліджено, що для досягнення необхідного відновлювального та температурного потенціалу процесу розмір часток вуглецевого відновлювача в сирих окатишах не повинен перевищувати 0,074 мм.
 
Publisher Київ
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Чернега, Д. Ф.
 
Date 2014-08-18T11:48:27Z
2014-08-18T11:48:27Z
2013
 
Type Technical Report
 
Format 154 л.
 
Identifier КВНТД І.211.16.02
Д/б №2534-п
Розробка процесу виробництва частково металізованих залізорудних шихтових матеріалів на основі рудо-вуглецевих композицій для традиційних металургійних технологій : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Д. Ф. Чернега. - К., 2013. - 154 л. + CD-ROM. - Д/б №2534-п
0112U001197
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/8403
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.